Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Besøgsvenner for psykisk sårbare er et tilbud til mennesker, der savner relationer og har lyst til at blive matchet med en frivillig besøgsven, som vil dele sin tid, nærvær og støtte.

I aktiviteten Besøgsvenner for psykisk sårbare er der fokus på det givende møde mellem en frivillig og en person, der søger den nye relation. I relationen kan man lave alt fra at drikke kaffe og snakke, gå nogle dejlige ture eller få nogle oplevelser sammen, som har udgangspunkt i fællesinteresser, og som giver energi og glæde.

HVAD KRÆVER DET AT FÅ EN BESØGSVEN?

Besøgsvenner for psykisk sårbare har fokus på aktiviteter, fællesskab og den gode relation. Der er rammer for aktiviteten, som er vigtige at sætte sig ind i, inden man tilmelder sig:

  • Det er et krav at man har en kontaktperson, som man kan tilmelde sig sammen med. Kontaktpersonen kan være en fagperson, en ven eller et familiemedlem. Kontaktpersonens kontaktinformationer noteres i tilmeldingsformularen.
  • Det er vigtigt at man er et sted i sit liv, hvor man har overskuddet til at lukke et nyt menneske ind, som man kan danne en god relation til.
  • Hvis man har en demenssygdom, et aktivt misbrug, udadreagerende adfærd eller et udviklingshandicap, henviser vi til foreninger og/eller tilbud, som er skabt til at arbejde med disse områder.
BT kontaktperson_800x500

SÅDAN GØR VI: FRA TILMELDING TIL MATCH

Udfyld tilmeldingsformular

Udfyld tilmeldingsformularen sammen med kontaktperson.
Tilmeldingsformularen finder du her på siden.

Samtale med frivillig teamleder

Frivillig teamleder kommer på besøg for at lære dig bedre at kende og for at finde det bedste match. Efter samtalen, finder teamleder potentielt match.

Teamleder finder potentielt match

Ved potentielt match, ringer teamlederen dig op, så du kan godkende matchet. Vi laver ikke et match, uden at begge parter har godkendt hinanden.

Find dag for første møde

Den frivillige besøgsven rækker ud, og sammen kan I aftale jeres første møde.

Mand og kvinde griner og sidder ved et bor med nogle papirer foran sig.

VI HAR OGSÅ ANDRE AKTIVITETER

Netværkshuset, Bevægelsesvenner, Besøgsvenner for Seniorer og Parathjælperne, kan være relevante aktiviteter, hvis Besøgsvenner ikke er det rette.

Hent vores henvisningskatalog for at se alle Røde Kors Hovedstadens aktiviteter. Kataloget rummer også henvisninger til andre foreninger og aktiviteter uden for Røde Kors.