Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Besøgsvenner for seniorer er et tilbud til mennesker, der savner relationer og har lyst til at blive matchet med en frivillig besøgsven, som vil dele sin tid, nærvær og støtte. Din besøgsven er en frivillig, som besøger dig i dit hjem typisk en gang om ugen i et par timer. 

Hvad I laver, er op til jer. I kan eksempelvis drikke kaffe, mens I taler om ugens begivenheder, gå en tur, spille et spil eller tale om det, der kan være svært. Det vigtigste er, at mødet mellem jer bygger på medmenneskelighed.

Hvem henvender Besøgsvenner for seniorer sig til?

Besøgsvenner for seniorer er for dig, der er fyldt 65 år og savner relationer og har lyst til at lære et nyt menneske at kende. Det er samværet mellem dig og din besøgsven, der er i fokus.

Der er rammer for aktiviteten, som er vigtige at sætte sig ind i, inden du tilmelder dig:

  • Det er vigtigt at du er et sted i dit liv, hvor du har overskud til at lukke et nyt menneske ind, som du kan danne en god relation til.
  • Hvis du har en demenssygdom, et aktivt misbrug, udadreagerende adfærd eller et udviklingshandicap, henviser vi til foreninger og/eller tilbud, som er skabt til at arbejde med disse områder.

  • Lever du med psykisk sårbarhed henviser vi til vores tilbud Besøgsvenner for psykisk sårbare.

SÅDAN GØR VI: FRA TILMELDING TIL MATCH

Udfyld tilmeldingsformular

Udfyld tilmeldingsformularen. Tilmeldingsformularen finder du her på siden.

Samtale med frivillig teamleder

Frivillig teamleder kommer på besøg for at lære dig bedre at kende og for at finde det bedste match. Efter samtalen, finder teamleder potentielt match.

Teamleder finder potentielt match

Ved potentielt match, ringer teamlederen dig op, så du kan godkende matchet. Vi laver ikke et match, uden at begge parter har godkendt hinanden.

Find dag for første møde

Den frivillige besøgsven rækker ud, og sammen kan I aftale jeres første møde.