Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

FÅ EN FRIVILLIG FAMILIEVEN

Familievenner er et tilbud til jeres familie, som ønsker støtte i hverdagen og som har lyst til at invitere et andet menneske ind i familien. Med en frivillig familieven får jeres familie en støtteperson, som hjælper, støtter og vejleder ud fra jeres families behov. I skal have hjemmeboende børn i alderen 2-18 år

Det kan være I har brug for en I kan spare med om udfordringer i hverdagen. Måske har I brug for en der sidder med, når der skal læses lektier med jeres børn eller en bisidder til møder med fx kommunen. Måske har I brug for støtte til at skabe og opretholde mere struktur i hverdagen. Eller måske noget helt andet.

Som udgangspunkt mødes I med jeres familieven hjemme hos jer 2 timer 2gange om måneden gennem et år. Vi tilbyder ikke børnepasning eller rengøringshjælp.
De frivillige familievenner er mennesker i alle aldre, og med vidt forskellige baggrunde. Fælles for dem er, at de har overskud, tid og lyst til at opbygge en relation til jeres familie.

BLIV FRIVILLIG FAMILIEVEN

Som frivillig familieven giver du én til én støtte til en familie. Du kommer i familien gennem et helt år og får mulighed for at opbygge en nær relation til en familie, hvor du gør en stor forskel. Du skal have tid og lyst til at indgå i et fællesskab med en familie, hvor du støtter med udgangspunkt i familiens behov. Ved at møde familien åbent og fordomsfrit og støtte i at håndtere de udfordringer, der opleves i hverdagen, kan du spille en afgørende rolle i at forbedre både børns og forældres trivsel.

Vi matcher dig med en familie, som vi mener, du vil passe godt sammen med. I mødes 2 timer 2 gange om måneden gennem et år hjemme hos familien. Du kan bl.a. støtte med praktiske ting i hverdagen, hjælpe børnene med lektier, hjælpe med at forstå breve i e-boks, skabe bedre struktur i hverdagen eller være et lyttende øre.

Har du tid og overskud til at lære en familie at kende og give støtte alt efter deres behov? Så hører vi meget gerne fra dig.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om Familieven, kan du skrive til rkh.familieven@rodekors.dk eller ringe på 28342891 

Susanne er frivillig familieven

Jeg vil gerne høre mere om at være frivillig

Jeg vil gerne have en familieven

Få en forældrestøtte

HAR DU OGSÅ HELT SMÅ BØRN?

Frivillige Forældrestøtter

Familienetværket

DU KAN OGSÅ VÆRE MED

Læs mere her