Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Julen er hjerternes fest, men det er ikke alle, der får del af glæden. Dårlig økonomi sender børn i Danmark uden for de traditioner, vi andre deler. De vokser op i familier, hvor der ikke er råd til gaver, juletræ eller søde sager. Sidste år fik mere end 1650 familier julehjælp hos Røde Kors Hovedstaden. Alle de familier, der modtager julehjælp, bliver også inviteret inden for i fællesskabet med andre familier og frivillige til aktiviteter for børn og voksne året rundt.

– Julehjælpen består af et gavekort på 800 kroner til COOPs butikker, så familierne kan købe julemad og gaver. Vi ved, at det betyder alverden for de voksne, som ellers bruger mange vågne nattetimer på at tænke på, hvordan de skal få økonomien til at hænge sammen i julen – og for de børn, der både oplever en ny ro hos forældrene og kan nyde julens gaver og lækkerier på samme måde som deres jævnaldrende kammerater, fortæller Fie Friis, som er Røde Kors Hovedstadens koordinator for julehjælp.

På landsplan har Røde Kors i år en ambition om at uddele julehjælp til 19.500 børnefamilier. Det er mere end ti gange så mange som for ti år siden. Røde Kors Hovedstaden deler julehjælpen ud til et arrangement, hvor familierne også kan klippe julepynt og hygge sig med æbleskiver og på den måde møde nogen af de frivillige og høre mere om mulighederne for at blive en del af fællesskabet.

Støtte til familier året rundt

Røde Kors bruger også julehjælpen til at tilbyde hjælp og støtte til familierne resten af året ved at invitere dem med i forskellige aktiviteter, så familierne ikke står alene, når julen er slut, og det bliver hverdag igen.

– Vi har blandt andet fem familienetværk i hovedstaden, hvor familier og frivillige mødes til en hyggelig eftermiddag og aften. Her er plads til leg og snak, mens de voksne laver den fælles aftensmad. Det er også muligt at få tilknyttet en fast familieven. Det er en frivillig, som hjælper hele familien i en tid, hvor der er brug for lidt ekstra støtte, siger Fie Friis.

Søg Julehjælp

Vi åbner for ansøgnininger omkring den 1. november.