Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Julehjælpen i Røde Kors Hovedstaden

Julen er hjerternes fest, men det er ikke alle, der får del af glæden. En presset økonomi kan sætte børn i Danmark uden for de traditioner, vi andre deler. Nogen vokser op i en familie, hvor der ikke er råd til gaver, juletræ, julemad eller søde sager, som ellers er med til at skabe rammerne om en hyggelig jul. 

Sidste år fik mere end 1.650 familier julehjælp fra Røde Kors Hovedstaden, og du kan være med til at sikre at lige så mange kan få en god jul i år!

På landsplan støttede Røde Kors 19.600 familier med julehjælp, som alle af forskellige grunde gik en presset jul i møde. Det er mere end ti gange så mange som for ti år siden. 

“Vi ved, at julehjælpen betyder alverden for de voksne, som ellers bruger mange vågne nattetimer på at tænke på, hvordan de skal få økonomien til at hænge sammen i julen. Derudover oplever vi ofte, at børnene oplever en ny ro hos forældrene, så de kan fokusere på at være børn, der bare skal nyde julens gaver og lækkerier på samme måde som deres kammerater. Julehjælpen består af et gavekort på 900 kroner til flere af COOPs butikker, så familierne kan skabe gode rammer omkring julen,” fortæller Charlotte Pedersen, som er ansvarlig for Røde Kors Hovedstadens julehjælp.

Støtte til familier året rundt

Røde Kors Hovedstaden bruger også julehjælpen til at tilbyde hjælp og støtte til familierne resten af året ved at invitere dem med i forskellige aktiviteter, så familierne ikke står alene, når julen er slut, og det bliver hverdag igen.

“Som eksempel driver vi i Røde Kors Hovedstaden fem familienetværk, hvor familier i en udsat position får et udvidet socialt netværk, og hvor de bliver støttet i hverdagens udfordringer. Det er også muligt at få tilknyttet en fast familieven, som støtter op omkring en svær hverdag. Alt dette er baseret på frivillige som vælger at være noget for andre i en svær tid,” siger Charlotte Pedersen.

Hvis du gerne vil støtte vores arbejde med julehjælpen, så kan du støtte økonomisk som privatperson eller som virksomhed.

Søg julehjælp

I Røde Kors Hovedstaden har vi i mange år uddelt julehjælp til familier, hvor økonomien kan være svær i den ellers søde juletid.