Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Gennem den midlertidige værgeordning får mindreårige asylansøgere tilknyttet en voksen, som bliver juridisk værge, indtil barnet fylder 18 år, eller barnets forældre kommer til landet.

De midlertidige forældremyndighedsindehavere er frivillige, der melder sig til at varetage barnets tarv og rettigheder. Det gælder blandt andet praktisk hjælp og vejledning, men det gælder i ligeså høj grad social støtte og omsorg.

Kvinde sidder på sofa og kigger

FOR MYNDIGHEDER

Røde Kors Hovedstaden er den eneste private organisation, der sikrer frivillige forældremyndighedsindehavere til uledsagede mindreårige, som søger asyl i Danmark. Vi har et tæt samarbejde med de kommuner i hovedstaden, der modtager de uledsagede børn og unge.

Hvis du som repræsentant for en kommune eller anden myndighed har behov for rådgivning på området, er du velkommen til at henvende dig til sektionsleder Louise Heller på 3525 9200 eller flygtningeborn@rodekors.dk

VÆR MED

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange. Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.