Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Røde Kors Café er et tilbud til mennesker, der er nye i Danmark. Mange af caféernes gæster kommer her, fordi de er flygtet fra deres hjem og godt kunne bruge et sted, hvor de kan dyrke et fællesskab med andre i en lignende situation, og hvor de har mulighed for at lære mere om Danmark og for at træne deres sprogkundskaber på dansk eller engelsk. 

I caféerne sørger frivillige for varm kaffe, lækre snacks og underholdning til børnene. Samtidig kan gæsterne finde information om alt fra læge- og tandlægehjælp til gode steder at finde gratis eller billigt tøj og hyggelige oplevelser for hele familien.  

Caféerne finder sted i vores to hyggelige netværkshuse på Nørrebro og Tårnby. 

Åbningstider:

  • Torsdage 12.30-15.30 på Nørrebro 
  • Lørdage 14-17 i Kastruplund 
  • Søndage 11-14 på Nørrebro 

BLIV FRIVILLIG

Som frivillig i caféerne melder du dig til de vagter, der passer i din kalender. Du og dine medfrivillige gør lokalerne hyggelige, byder velkommen og hygger om gæsterne. I hjælper også med at finde svar på deres spørgsmål og henvise dem videre, hvis vi ikke selv kender svaret. Efter caféen hjælper du også med at rydde op.  Desuden er frivillige også mere end velkomne til at give sig i kast med sprogtræning, hvad end man har mod på at gøre det med udgangspunkt i dansk eller engelsk. 

Hvad forventer vi af dig?     

Som frivillig i Røde Kors Café skal du først og fremmest være venlig og imødekommende. Du skal have lyst til at skabe et trygt og roligt rum for gæsterne – og tålmodighed til samtaler, som ofte foregår med hjælp fra Google Translate.     

Hvor og hvornår skal du hjælpe?   

Du kan melde dig til de vagter, der passer i din kalender. Det er en fordel, hvis du kan være med mindst en gang hver anden uge, da både caféerne og den information, vi giver videre, er under udvikling. 

BLIV FRIVILLIG NU

Hvis du gerne vil vide mere om Røde Kors Café, kan du kontakte os her:

38 33 64 00

DET GØR VI OGSÅ

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange. Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.

Jeg vil gerne høre mere om at være frivillig