Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

I forlængelse af messen Mere Fri Tid – Flere Muligheder afholder Københavns Kommune og Røde Kors Hovedstaden to gratis inspirationsaftener i løbet af 2023. Det sker under titlen Brug Livet, Københavner! 

Formålet med de to arrangementer er at inspirere og motivere til deltagelse i lokale fællesskaber, idet vi tager udgangspunkt i nogle af de fænomener, som blandt andet Bente Klarlund Pedersen fremhævede på messen som livsforlængende

Programmet vil blive opdateret løbende her på siden.

Det er muligt at deltage enten fysisk eller online i begge arrangementer.

FOKUS PÅ FRIVILLIGHED OG SUNDHED

Tirsdag den 16. maj 2023: Frivillighed i seniorlivet

Hvordan kan civilsamfundet i fællesskab med det offentlige være med til at løse samfundets store udfordringer med mistrivsel og ensomhed? Det medmenneskelige engagement er afgørende for civilsamfundets mange aktiviteter. Kan du se dig selv som frivillig i én af de mange organisationer, og hvad skal der til for, at du vil være frivillig?

Du kan blandt andet møde tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, som er initiativtager og medstifter af Det Sociale Netværk, der via frivillighed skaber øget netværk og fælleskaber for psykisk sårbare.

Du kan også møde Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen, som fortæller om visionerne for frivillighed i Mødrehjælpen.

Der kommer naturligvis også repræsentanter fra både kendte og mindre kendte organisationer, som vil fortælle om, hvordan det er at være frivillig hos dem og invitere dig ind i deres fællesskab.

Arrangementet foregår i Kulturhuset på Islands Brygge, 2300 København S.

Torsdag den 26. oktober 2023: Sundhed i seniorlivet

Har du hørt om begrebet ”Sundom”? Det er et begreb opfundet til fremtidens seniorer, og det beskriver, hvordan seniorer kommer til at leve længe med skavanker og lidelser, som kræver forebyggelse og genoptræning.

Futuristen Anne Skare Nielsen vil på underholdende vis trække linjerne op for noget, der kunne ligne et liv, hvor man bliver dømt til sundhed, og hvor man skal have disciplin og hjælp til at træne, så man ikke bliver syg.

Sundhed kan man træne sig til i mange forskellige fællesskaber, og dem kommer du naturligvis også til at møde til arrangementet. Vi præsenterer dig også for et par nye organisationer, som bygger bro mellem borgere og sundhedssystemet.

Arrangementet foregår på Biblioteket på Rentemestervej, 2400 København NV.

BRUG LIVET, KØBENHAVNER! 2023

Programmet for de digitale konferencer er hver gang fra kl. 19.00 til 20.30.

16. maj – Tema om frivillighed, med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Tilmeld dig her.

26. oktober – Sundhed i seniorlivet, med futuristen Anne Skare Nielsen.

Tilmeld dig her.