Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Café Lauritz er et fællesskab for dig, som er ung i alderen 18-35 år og lever med psykisk sårbarhed. På Café Lauritz mødes unge og frivillige til nogle hyggelige timer fra kl. 17-20 hver onsdag på botilbuddet Lauritz Sørensens Vej på Frederiksberg.

På Café Lauritz laver vi mad og spiser sammen, og der er mulighed for at deltage i aktiviteter som brætspil, bingo, kreative projekter og gode snakke med andre unge og frivillige. En gang om måneden tager vi på tur. Vi har blandt andet været i Tivoli, på Bakken, på kanalrundfart, i trampolinland og meget mere.

Det kræver ikke tilmelding at deltage i Café Lauritz. Du kan kigge forbi om onsdagen og deltage i det omfang, du har lyst til. Du behøver ikke at bo på Botilbuddet Lauritz Sørensens Vej for at være med. Caféen er for dig, som oplever psykisk sårbarhed og som ønsker at indgå i et fællesskab.

Du kan følge med på vores Facebook-side eller kontakte os på rkh.sind.lauritz@rodekors.dk, hvis du vil høre mere.

 

Vil du vide mere?

Ring til os på telefon 27794753 eller send en mail på rkh.sind.lauritz@rodekors.dk

Vil du være frivillig i Café Lauritz?

Som frivillig på Café Lauritz vil du være en del af et frivilligteam, der faciliterer et meningsfuldt fællesskab for psykisk sårbare unge. Målgruppen henvender sig til unge, der savner relationer og et større socialt netværk.

Mange af de unge er tidligt i livet blevet ramt af psykiatriske udfordringer og har på den baggrund haft svært ved at fastholde et socialt ungdomsliv med adgang til forskellige fællesskaber. For flere af de unge har det haft den konsekvens, at de oplever social isolation. Nogen har måske tabt troen på sig selv og ikke fået trænet og vedligeholdt almene sociale færdigheder.

Hvad forventer vi af dig? 
Som frivillig på Café Lauritz skal du være rummelig og lyttende. Du skal være med til at understøtte og styrke sociale kompetencer for de unge, samt øge deres selvværd og hjælpe til at bryde ensomheden og isolationen via socialt samvær og fællesskab.

Du starter med en samtale, hvor du hører mere om aktiviteten og målgruppen, samt du får mulighed for at fortælle mere om hvem du er.

Du bliver klædt på til rollen med introkursus, supervision, kompetencekurser og sparring.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?
Café Lauritz foregår hver onsdag i tidsrummet 17-20 og er placeret på botilbuddet Lauritz Sørensens Vej på Frederiksberg. Vi forventer, at du som minimum kan deltage to gange om måneden.

 • Savner du fællesskaber?

  Vores netværkshuse er for dig, som gerne vil møde nye mennesker i trygge omgivelser – uanset om du er ung eller ældre, har børn eller er alene.

  Læs om Netværkshuset Nørrebro
 • Vil du have en Besøgsven?

  I Besøgsvenner bliver du matchet med en frivillig, som du kan snakke med om løst og fast samt lave forskellige aktiviteter med.

  Gå til Besøgsvenner
 • Har du brug for at bevæge dig?

  Bevægelsesvenner er et tilbud til dig, der lever med psykisk sårbarhed og ønsker at skabe en relation til et andet menneske gennem bevægelse og motion.

  Få en Bevægelsesven