Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Café Lauritz er et fællesskab for dig, som er ung i alderen 18–35 år og lever med psykisk sårbarhed. På Café Lauritz mødes unge og frivillige til nogle hyggelige timer fra kl. 17-20, hver onsdag på botilbuddet Lauritz Sørensens Vej på Frederiksberg. 

På Café Lauritz laver vi mad og spiser sammen, og der er mulighed for at være med til eksempelvis brætspil, bingo, krea og gode snakke med andre unge og frivillige. En gang om måneden tager vi på tur. Vi har blandt andet været i Tivoli, på Bakken, med kanalrundfart, i trampolinland og meget mere.   

Du kan læse mere om vores program på Facebooksiden.

BLIV FRIVILLIG

Hvem hjælper du?
Som frivillig på Café Lauritz vil du være en del af et frivilligteam, der faciliterer et meningsfuldt fællesskab for psykisk sårbare unge. Målgruppen henvender sig til unge, der savner relationer og et større socialt netværk.

Mange af de unge er tidligt i livet blevet ramt af psykiatriske udfordringer og har på den baggrund haft svært ved at fastholde et socialt ungdomsliv med adgang til forskellige fællesskaber. For flere af de unge har det haft den konsekvens, at de oplever social isolation. Nogen har måske tabt troen på sig selv og ikke fået trænet og vedligeholdt almene sociale færdigheder.

Hvad forventer vi af dig? 
Som frivillig på Café Lauritz skal du være rummelig og lyttende. Du skal være med til at understøtte og styrke sociale kompetencer for de unge, samt øge deres selvværd og hjælpe til at bryde ensomheden og isolationen via socialt samvær og fællesskab.

Du starter med en samtale, hvor du hører mere om aktiviteten og målgruppen, samt du får mulighed for at fortælle mere om hvem du er.

Du bliver klædt på til rollen med introkursus, supervision, kompetencekurser og sparring.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?
Café Lauritz foregår hver onsdag i tidsrummet 17-20 og er placeret på botilbuddet Lauritz Sørensens Vej på Frederiksberg. Vi forventer, at du som minimum kan deltage to gange om måneden.

Vil du vide mere?

Vil du høre mere om Café Lauritz eller muligheden for at blive frivillig? Ring til os på 2779 4753 eller send en mail på rkh.sind.lauritz@rodekors.dk

Frivillighåndbog

Vi har udviklet en frivillighåndbog til frivillige i vores indsatser for mennesker der lever med psykisk sårbarhed.

Download håndbogen her

Jeg vil gerne høre mere om at være frivillig

Jeg vil gerne deltage i Café Lauritz