Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Vi er nu ved at opstarte et nyt fællesskab på Frederiksberg hos bofællesskabet Lioba i deres fine fælleslokaler Flinten.  

Fællesskabet er for beboerne på Lioba, der er ramt af psykisk sårbarhed kombineret med et misbrug. Fællesskabet vil afhjælpe det begrænsede sociale netværk og den ensomhedsfølelse, som målgruppe ofte oplever.  

Café Lio har åbent hver tirsdag i tidsrummet 17-20. På Café Lio har vi sammen nogle hyggelige timer, hvor der vil foregå sociale aktiviteter såsom fællesspisning, spil, krea og aktiviteter ud af huset cirka en gang om måneden. 

Formålet med fællesskabet er hverken at yde behandling eller terapi, men derimod at skabe samvær og relationer. 

BLIV FRIVILLIG

Vi mangler nu frivillige, som vil være med til at starte et frivilligt faciliteret fællesskab. Café Lio skal skabe rammen omkring sociale aktiviteter, gode relationer og samtaler for mennesker ramt af psykisk sårbarhed kombineret med et misbrug. Der vil være stor fokus på et åbent og rummeligt fællesskab, som deltagerne kan tilgå når de har lyst og overskud til det. 

På caféen er der både køkken, bordtennis, spil og andre gode muligheder for at lave noget socialt sjovt sammen. 

Hvad forventer vi af dig?  

Som frivillig i dette fællesskab er det vigtigt, at du er åben, rummelig og stabil. Det kræver ingen særlig uddannelse at være frivillig, men det er en fordel at du er interesseret i mennesker, der har det kompleks problematik og dermed er udfordret på flere parametre. 

Du starter med en samtale, hvor du hører mere om aktiviteten og målgruppen, samt du får mulighed for at fortælle om hvem du er. 

Du starter med en samtale, hvor du hører mere om aktiviteten og målgruppen, samt du får mulighed for at fortælle mere om hvem du er. 

Du skal være minimum 23 år for at være frivillig på Café Lio. Du bliver klædt på til rollen med introkursus, supervision, kompetencekurser og sparring.  

Hvor og hvornår skal du hjælpe?  

Cafeen kommer til at foregå hver tirsdag i tidsrummet 17-20 hos Lioba på Frederiksberg. Vi forventer at du som minimum kan deltage to gange om måneden. 

BLIV FRIVILLIG NU

Vil du høre mere om Café Lio eller muligheden for at blive frivillig?

28 92 33 56

Det gør vi også

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange. Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.