Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

FÅ EN FRIVILLIG STØTTE

Kvindenetværket er et tilbud for dig, som har været udsat for vold i en nær relation, og som nu savner et socialt netværk, og nogen at sparre med. Det kan være, at du har brug for en samtalepartner, en bisidder, én der kan hjælpe med at pakke flyttekasser ud, eller hjælpe dig med at søge uddannelse – måske noget helt andet.

I Kvindenetværket kan du få én-til-én støtte til hverdagens udfordringer, og derudover kan du deltage i hyggelige fællesarrangementer, hvor du og dine børn kan møde andre fra Kvindenetværket.

Med udgangspunkt i dine ønsker, familieforhold og sproglige kompetencer, skaber vi et match med en af de kvindelige frivillige i netværket, som vil blive en fast støtte for dig (og dine børn). Hvad i laver sammen er op til jer. Det vil du og den frivillige afstemme efter dine ønsker og behov. I vil få rig mulighed for at lære hinanden godt at kende, og sammen vil i få skabt en tryg relation, hvor I mødes 2-4 gange om måneden.

Fælles for de frivillige i kvindenetværket er, at de er modne mennesker, som har overskud og som er gode til at lytte.

BLIV FRIVILLIG STØTTE

Som frivillig støtte får du stor betydning for en kvinde og hendes eventuelle børn, som mangler et socialt netværk at støtte sig til.

Vi matcher dig med en kvinde, som vi mener at du vil passe godt sammen med, og som du vil mødes med 2-4 gange om måneden i et par timer, gennem et års tid. Du vil komme til at fungere som en fortrolig samtalepartner, som sparringspartner, en at følges med eller en der kan assistere med praktiske gøremål med udgangspunkt i princippet om hjælp til selvhjælp. Måske mødes i hjemme hos kvinden, på en café eller går en tur, hvor I over en kop kaffe taler om stort og småt. Nogle kvinder har særlig brug for vejledning til at navigere i det danske system, og nogle gange kan der være behov for at du deltager som bisidder ved forskellige møder med fx kommunen, for at støtte kvinden som et par ekstra ører og en tryg relation.

Du skal være moden og have overskud til at være noget for andre. Du skal desuden have et åbent sind og være god til at lytte.

Røde Kors sørger for, at du som frivillig i netværket vil være klædt på til opgaven via kurser og temadage.

Har du lyst til at tilbyde din støtte, og er du god til at lytte, være nærværende og give tryghed? Så hører vi meget gerne fra dig.

Vil du vide mere?

Så kan du kontakte teamet bag Kvindenetværket på mail rkh.qnet@rodekors.dk

Jeg vil gerne være frivillig

Jeg vil gerne have en frivillig støtte