Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

I Maduddelingen kan du hente gratis og sunde overskudsvarer som for eksempel frugt, grønt og brød. Vi har tre forskellige uddelingssteder, og du kan derfor hente dine overskudsvarer på enten Nørrebro, i Tårnby eller på Christianshavn.

Det er frivillige, der henter, pakker og uddeler overskudsvarerne, som vi får doneret fra blandt andet steder og butikker som Grønttorvet, Netto og bagerierne Farumhus og The Bread Station.

Bliv frivillig i Maduddelingen

Du kan hjælpe til på flere måder som frivillig i Maduddelingen. Du kan hjælpe i selve uddelingen og kaffesalonen, eller du kan hjælpe til som chauffør.

Uddelingen og Kaffesalonen

I uddelingen er din opgave blandt andet at tage venligt imod deltagerne og hjælpe til med at udlevere overskudsvarerne. Varerne skal inden da sorteres og gøres klar til afhentning. Når varerne afhentes, er der også mulighed for at besøge Maduddelingens Kaffesalon. Her tager de frivillige varmt imod gæsterne og sørger for, at der er kaffe og te på kanden. 

Kaffesalonen er med til at danne rammer for hyggeligt samvær. Som frivillig skal du have lyst til at snakke med deltagerne og overskud til at lytte og sørge for at opretholde den gode stemning i salonen. I Kaffesalonen kan man tale om alt lige fra de varer, man lige har afhentet og få idéer til, hvordan de kan bruges, til andre tilbud i Røde Kors Hovedstaden eller andre organisationer. Kaffesalonen fungerer nemlig ganske enkelt som brobygning imellem disse tilbud.

Chauffør

Som chauffør er du med til at hente de varer, der skal deles ud i Maduddelingen. Varerne hentes hos vores donorer og tidspunktet for afhentningen af varerne er typisk mellem kl. 8.30 og 11.30 og mellem kl. 16.30 og 18.30. Du kan se mere om, hvordan det er at være chauffør i Maduddelingen i videoen på siden her. 

Hvad forventer vi af dig?

Som frivillig i Maduddelingen skal du være god til at bevare overblikket, turde tage fat og have overskud og et åbent sind. I Maduddelingen er du i kontakt med mange deltagere og/eller samarbejdspartnere i løbet af uddelingens åbningstid.

Se hvordan det er at være frivillig chauffør i videoen

Afspil video

BLIV FRIVILLIG NU

Hvis du har spørgsmål, eller vil du bare gerne høre mere om Maduddelingen eller om, hvordan du kan hjælpe, er du velkommen til at kontakte os på mail her.

Vil du være frivillig i Maduddelingen Nørrebro, så kontakt de frivillige på rkh.maduddeling@rodekors.dk.

Vil du være frivillig i Maduddelingen Kastruplund, så kontakt Hildur på hiltho@rodekors.dk.

Vil du være frivillig chauffør, så kontakt Ida på idaden@rodekors.dk.