Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Røde Kors Hovedstadens årlige julefest den 24. december har til formål at samle mennesker i hovedstaden, der ellers skulle have fejret jul alene. 

I år var det 38. år, vi var værter for sådan en fest – men der var meget, der var nyt, da vi i år havde flyttet festen til Parken, hvor vi i samarbejde med F.C. København kunne invitere 225 mennesker til julefest.

Jacob Lauesen: En stor succes

F.C. Københavns direktør, Jacob Lauesen, var glad for, at det blev en succesfuld dag:

”Det gode samarbejde med Røde Kors Hovedstaden gav en masse mennesker en god oplevelse. Det var en stor succes og et godt tiltag for byens udsatte.”

Resultatet af det stærke samarbejde blandt de to samarbejdspartnere, var tydeligt, da både frivillige og deltagere mødtes på tværs af generationer. Iblandt de 225 deltagere var 50 børn. Den yngste til stede var ni måneder og den ældste var 97 år. De fleste gæster kendte ikke hinanden inden dagen, men mødtes med dét til fælles, at de manglede et sted at holde jul.

Frivillige kræfter fik festen til at glide

Festen havde ikke været mulig uden de mange frivillige kræfter, der blev lagt i det. Der deltog 32 frivillige fra Røde Kors Hovedstaden, som pakkede gaver ind, pyntede op og var bordværter under festlighederne. F.C. København stillede også op med både ansatte og frivillige, der fik det hele til at gå op i en højere enhed.

Blandt gæsterne var der både dem, som deltog for første gang, men der var også flere, hvor julefesten har rodfæstet sig som en tradition. Flere var med for tiende eller femtende år i træk. Og selvom meget var nyt, så var plejer ikke helt væk.

Fælles for denne og foregående julefester var nemlig underholdningen. Den bestod af Røde Kors’ ambassadører, som Sofie Gråbøl, der læste højt af juleevangeliet, Peter Mygind, der medbragte underholdning, og spillemanden Kim Prethun. De tre trofaste underholdere til julefesten bidrog som sædvanlig med god stemning.

Lone Buchardt: Julen handler om fællesskab

“Jeg blev glad og rørt, fordi gæsterne viste deres tydelige begejstring, smil og glæde, da Peter Mygind indledte festen med tale, julesange og julekram, for det var tydeligt for enhver, at vi her mødtes på tværs i et stort fællesskab mellem gæster og frivillige,” siger programchef for Røde Kors Hovedstaden, Lone Buchardt og uddyber:

“Julen handler om fællesskab, som vi i høj grad ser sig gældende ved julefesten. Det er en begivenhed, som har til formål at samle dem, der ellers ville sidde alene. Hvert år mødes vi på tværs af generationer og baggrunde, og skaber noget fælles både for frivillige og deltagere. Det har derudover været en fornøjelse at afholde arrangementet med F.C. København i år, som længe har bidraget til fællesskabet i København og nu også tager et lokalt og socialt medansvar.”

Også i år deltog skuespiller Peter Mygind i Røde Kors Hovedstadens julefest. Fotograf: Kim Carlsson.
Også i år deltog skuespiller Peter Mygind i Røde Kors Hovedstadens julefest. Fotograf: Kim Carlsson.