Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Medicovirksomheden Radiometer bakker atter op om julehjælpen i sit lokalområde. Radiometers donation dækker alle de 197 familier i Brønshøj-Husum-Tingbjerg, som modtager julehjælp hos Røde Kors Hovedstaden i 2023. Familierne modtager et gavekort på 900 kr. til udvalgte supermarkeder.

I en årrække har medicovirksomheden Radiometer støttet Røde Kors Hovedstadens julehjælp, og det gør den Brønshøjbaserede virksomhed også i 2023. Med en donation på 180.900 kr. dækker Radiometer alle udgifter til de 197 familier i Brønshøj-Husum-Tingbjerg, som modtager julehjælp hos Røde Kors Hovedstaden. 

Sidste år var der 151 familier i området, der fik tildelt julehjælp, så tallet er stigende, selvom Røde Kors Hovedstaden ikke har gjort yderligere for at promovere julehjælpen. Røde Kors formoder, at stigningen sker som et efterslæb på de seneste års inflation. Ifølge en ny undersøgelse fra Røde Kors presser de stigende energi- og fødevarepriser nemlig stadig familierne, så der ikke er meget overskud i budgettet til julemad, familiebesøg, oplevelser og julegaver til børnene. 

Julehjælpen består af et gavekort på 900 kr., som kan benyttes i udvalgte Coop-butikker såsom Dagli’Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly. Gavekortet giver familierne mulighed for at købe ind til juledagene i en økonomisk svær tid. Desuden har Røde Kors Hovedstaden fået sponsoreret en stor mængde strømper, så julehjælpsmodtagerne får også to par strømper med i posen. 

Røde Kors Hovedstaden: En stor gave 

Røde Kors Hovedstaden har oplevet et rekordstort behov for julehjælp i år. Allerede seks dage inde i ansøgningsperioden var antallet af ansøgninger 51 procent større end i samme periode sidste år. Derfor er Røde Kors Hovedstaden meget taknemmelige for Radiometers donation.  

”Radiometers støtte er en stor gave for vores arbejde med julehjælpen,” siger udviklingskonsulent i Røde Kors Hovedstaden, Charlotte Pedersen.  

”Det er en trist udvikling, at behovet er så stort. Radiometers støtte betyder, at vi kan nå endnu længere ud og hjælpe flere familier i den tid på året, som skal være familiernes fest, nemlig julen,” uddyber hun.  

Radiometer: Lokalområdet er også vores ansvar  

For Radiometer har det altid været vigtigt at bidrage positivt til udviklingen i lokalområdet, noget som virksomhedens nye Præsident og Administrerende Direktør, Francis Van Parys ønsker at fortsætte.

”Vi vil gerne bidrage til at sikre en positiv udvikling i de nærområder vi opererer i, herunder vores hovedkvarter i Brønshøj/Husum/Tingbjerg. Det gør vi gennem arbejdspladser, men også ved at støtte forskellige lokale foreninger og unge gennem sponsorater,” siger han og fortæller videre:

”Det stigende antal ansøgninger om julehjælp viser, at vores nærområde også er mærket af udviklingen i inflationen, og derfor er det naturligt for os at vedblive med at dække udgifterne til hele området, så alle familier får rum til at fejre de højtider, der ligger i december.”

De to utrættelige og dedikerede medarbejdere Henrik Siiger og Henning Ljungdahl har endda taget imod virksomhedens tilbud om at bruge en arbejdsdag til at tage del i uddelingen af årets julehjælp og skabe hyggelige rammer for familierne:

”For os er det blevet en fast del af december at hjælpe med at servere godter og kaffe, når familierne afhenter julehjælpen. At fremme trivsel er ikke kun en Radiometer værdi. Det er et samfundsansvar, som vi gerne vil støtte op om, og de mange smil og den store taknemmelighed fra familierne viser, at hjælpen er med til at gøre en forskel,” fortæller de.

Kontaktoplysninger

Kontakt Kommunikationsansvarlig hos Røde Kors Hovedstaden Rebecca Grüner Epstein på mail rebeps@rodekors.dk eller på telefon 28 92 27 03.

Kontakt Senior Communications Manager hos Radiometer Karina Hagström Jensen på mail karinajensen@radiometer.dk eller telefon 31 35 82 72.