Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Hvad driver dig som frivillig?

Jeg er motiveret af muligheden for at hjælpe andre. Jeg synes at hvis man har overskuddet og lysten så er det noget af det bedste man kan gøre . Jeg synes også det er vigtig at vise mine børn som nu er teenagere at man skal hjælpe andre hvor man kan.

Hvad er din rolle som frivillig?

Som teamleder for vores 1:1-indsats matcher jeg kvinder, der er kommet ud af voldelige forhold, med mentorer. Dette indebærer at tale med både kvinderne og de frivillige mentorer for at sikre det bedst mulige match. Helt lavpraktisk betyder det telefonsamtaler med en masse kvinder og fysiske møder for at starte relationen mellem den frivillig og kvinden.

Hvad får du ud af at være frivillig?

Frivilligt arbejde er utroligt givende og giver mulighed for at møde engagerede mennesker hos Røde Kors, både frivillige og fastansatte, som alle er drevet af ønsket om at hjælpe. At tale med mennesker i svære situationer sætter ting i perspektiv og minder mig om, hvad der virkelig betyder noget. Selvom det kræver tid og engagement, får man meget igen så det er det hele værd. 

Hvad er det særlige ved dit frivillige arbejde?

For mig er det muligt at tilrettelægge hvornår jeg arbejder for Røde Kors og det betyder meget for mig at det er fleksibelt.