Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Røde Kors Hovedstadens offerrådgivning hjælper ofre, vidner og pårørende efter voldsomme og chokerende oplevelser. Eksempelvis, hvis du har været udsat for overfald, voldtægt, vold fra ekskæreste, psykisk eller fysisk vold i din familie, røveri, tyveri, indbrud, brand, stalking, selvmord, kærestesvindel og digitale krænkelser. Eller hvis du er i krise efter trafikuheld og andre ulykker. Tilbuddet gælder også, hvis du er vidne eller pårørende til et offer. 

Rådgiverne er frivillige, men uddannede professionelt til at rådgive og hjælpe dig videre gennem en krise, chok og andre udfordringer efter en alvorlig livsbegivenhed. Og vi kan også gå med dig til politiet eller støtte dig, hvis du skal i retten som offer, vidne eller pårørende.

Røde Kors Hovedstadens offerrådgivning tilbyder gratis og anonym hjælp døgnet rundt. Ring på telefon 2120 9170 for hjælp.

Succes med opsøgende indsats 

I en forsøgsperiode er ofre, vidner og pårørende til eksempelvis vold eller voldsomme ulykker blevet ringet op efter hændelsen og tilbudt en samtale med en frivillig offerrådgiver. Hele 98 procent synes, at det har været positivt at blive kontaktet, viser evalueringen af forsøget. 

Læs hele evalueringen

Vil du vide mere?

Vil du høre mere om offerrådgivningen eller muligheden for at blive frivillig? Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk,
så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.

Bliv frivillig

Som frivillig i Offerrådgivningen er du med til at tilbyde personlig eller telefonisk samtale til ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet og trafikuheld.  

Hvad forventer vi af dig?  

Som frivillig i Offerrådgivningen skal du være robust, have empati og gode kontaktevner. Det er desuden en fordel at have relevant faglig eller erfaringsmæssig baggrund. Du skal være fyldt 28 år for at være offerrådgiver.

Røde Kors Hovedstaden ruster de frivillige offerrådgivere til opgaven via kurser i eksempelvis krisehjælp og chokhåndtering. Grunduddannelsen er omfattende og du skal være indstillet på at anvende en del tid her til. Grunduddannelsen er knap 100 timer og der er en gang om året også pligtig efteruddannelse. 

Hvor og hvornår skal du hjælpe?  

Vi har en døgnåben vagttelefon bemandet af rådgivere, og vi tager både personlige og telefoniske samtaler med de der kontakter os. Der er fire grupper, og man er på vagt hver fjerde uge. Man byder ind til en vagtplan med både dag, aften og nattevagt.