Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden er der rig mulighed for at være frivillig på en måde, der passer til dig og din hverdag. Få svar på dine spørgsmål her.

Det vigtigste er, at du har tid, lyst og overskud til at være frivillig.

Alt efter hvilken aktivitet du er interesseret i, er der nogle faglige og personlige egenskaber, som er en fordel. Hvis du overvejer at blive Besøgsven for ensomme, er det fx godt, hvis du er trofast og stabil – vil du gerne frivillig i Vågetjenesten, er det en fordel, at du er robust og erfaring med omsorg for døende mennesker.

Der er dog nogle aktiviteter, der kræver særlige forudsætninger (fx Samaritter) eller en særlig aldersgrænse (fx Drømmeagenterne).

Børn skal trygt kunne være med i Røde Kors, og vi gør en særlig indsats for at beskytte dem. Det betyder også, at vi indhenter børneattester på frivillige, der er en del af en aktivitet, som indebærer samvær med børn under 15 år.

Læs mere om vores forskellige indsatser her.

Det kommer an på hvor og for hvem, du er frivillig. Der er ofte brede rammer for, hvad man kan lave.
Som frivillig er du med til at skabe tryghed, ro, handlekraft, håb og fællesskab med udgangspunkt i den enkeltes behov, ressourcer og interesser og planlægger efter det.

Nogle aktiviteter er baseret på en-til-en relationer. Andre aktiviteter handler om at styrke meningsfulde, aktive fællesskaber. Læs mere om vores forskellige indsatser her.

 

Du er også velkommen til at tage vores frivilligtest og blive klogere på, hvilken type frivillig du er. Tag testen her.

Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden er du med til at hjælpe de mest sårbare borgere i hovedstadsområdet. 
Du kan enten hjælpe ensomme seniorer, sårbare børnefamilier, psykisksårbare eller hjælpe til som administrativ frivillig på sekretariatet, hvor du understøtte organisationen. 

Du kan læse mere om de områder, hvor vi er til stede her.

I Røde Kors Hovedstaden skal du være fyldt 15 år for at være frivillig. 

I nogle af vores aktiviteter kan der være en særlig aldersgrænse (fx Drømmeagenter).

Yes, you can volunteer as an English speaking volunteer in Red Cross Copenhagen.

You can see the options here.

Det afhænger både af, hvor meget tid du gerne vil bruge og hvilke aktiviteter, du vælger.

Mange aktiviteter er ret fleksible, når det gælder tidsforbrug. Fx afholder vores kvindegrupper møder 1-4 gange om måneden, og du skal kunne deltage min. en gang om måneden – men du kan også deltage fire gange.

Andre aktiviteter ligger på faste dage og i faste tidsrum.

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange!

Skriv til os på rkh.frivillig@rodekors.dk eller ring på 6010 0063 mandage mellem 17-20, tirsdage mellem 15-18 eller torsdage mellem 15-18.

 

Du kan også tilmelde dig som frivillig via vores formular her.

Du vil som frivillig i Røde Kors Hovedstaden modtage oplæring i alle vores aktiviteter. Vi sørger for, at frivillige er godt klædt på til rollen. 

I nogle aktiviteter kræver det, at du deltager i et introduktionskursus og i andre aktiviteter skal du tage en grunduddannelse (fx Samaritkorpset eller Offerrådgivningen). 

Du kan som nyopstartet frivillig deltage i et Velkomstmøde, hvor du vil blive introduceret til Røde Kors Hovedstaden.

Som frivillig I Røde Kors har du altid mulighed for at tilmelde dig forskellige kurser, som er gratis. Du kan se alle vores kurser og events her.

Ja, det kan du godt. Lederfællesskabet i Røde Kors Hovedstaden har både plads til og brug for dig, der vil være med til at understøtte det frivillige engagement.

Du får rig mulighed for at udforske og udvikle dit personlige lederskab hos os. 

Hvis du er interesseret i at læse mere, så kan finde mere information om at være frivillig leder her: Bliv frivillig leder

Ja, du er altid velkommen til blive frivillig i andre af Røde Kors Hovedstadens aktiviteter. 

Du kan læse mere om vores andre tilbud her.