Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Fællesskab og ansvar er vigtige værdier på en fodboldbane. Men også udenfor banen. Derfor indgår F.C. København nu et nationalt partnerskab med Røde Kors for at hjælpe flere ind i fællesskabet, tage samfundsansvar og gøre en forskel for udsatte børn og voksne i og uden for Danmark.

”Når vi siger, at vi er København, så er det helt afgørende, at vi også sætter handling bag ordene, og vi vil gerne tage ansvar. Nu har vi i nogle år haft et glimrende samarbejde med Røde Kors Hovedstaden om juleaften i Parken for udsatte, og nu udvider vi det gode samarbejde og øger vores forpligtelse til Røde Kors,” siger F.C. Københavns kommercielle direktør, Mikkel Grove Lindsted.

F.C. København har indtil nu haft et samarbejde med Røde Kors Hovedstaden, hvor de blandt andet har skabt en særlig juleaften i Parken for udsatte børnefamilier og mennesker med et begrænset netværk. Men nu udvides samarbejdet med organisationen.

 

Stor gevinst for byens mindre fællesskaber

Hos Røde Kors Hovedstaden glæder man sig allerede nu til at se hvordan gevinsten af det store samarbejde vil sprede sig ud til byens mange små lokale, sociale fællesskaber.

”Vi har allerede haft rigtig gode erfaringer med den årlige julefest i Parken, og vi glæder os til at øge samarbejdet med FCK så nogle af vores mindre sociale fællesskaber også kan få glæde af det. Vi ved, at behovet for disse fællesskaber er stort, og med FCK i ryggen håber vi at nå ud til endnu flere københavnere, som kunne have gavn af at deltage i vores sociale aktiviteter,” siger Lone Buchardt, programchef i Røde Kors Hovedstaden.

Røde Kors Hovedstaden driver i øjeblikket mere end 45 forskellige sociale aktiviteter fordelt på kommunerne København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

 

Partnerskabet skydes i gang mod AaB

Partnerskabet lanceres officielt ved hjemmekampen mod AaB mandag den 23. september, hvor Røde Kors’ generalsekretær besøger Parken. Her vil F.C. København opfordre de fremmødte fans til at melde sig som indsamlere under Røde Kors-indsamlingen den 6. oktober og donere til organisationens arbejde.

”Vi er meget glade for aftalen med F.C. København. Det betyder meget for os, at så stor en klub med så stor en rækkevidde stiller sig bag Røde Kors. Vores partnerskab skal styrke både F.C. Københavns og Røde Kors’ relationer til danskerne og understøtte det fælles formål om at være ‘Sammen om Byen’. Vi tager sammen et aktivt ansvar for mennesker, der står i udsatte situationer,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Med partnerskabet vil F.C. København lave flere indsamlingsaktiviteter som auktioner, tøjindsamlinger og donationer ved køb af merchandise. Parken skal også danne ramme om gode fodboldoplevelser for familier i Røde Kors’ aktiviteter. De første børnefamilier fra Røde Kors har allerede været på stadion.