Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Hovedstadens Samariterkorps er en 110 år gammel samaritergruppe i Røde Kors. Vi har vagter i København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner, og arbejder med de andre afdelinger i Danmark om fx Roskilde Festivalen og Bakken. Vores medlemmer kommer fra alle samfundsgrupper og med forskellig baggrund, men har én fælles interesse for førstehjælp.

En Røde Kors Samarit modtager en lang førstehjælpsuddannelse og hjælper frivilligt deltagere og tilskuere til forskellige typer af arrangementer i Danmark. Ud over selve vagtarbejdet, er der også en del arbejde med at klargøre udstyr, og vi har garageaftener og pakkedage. Desuden holder vi vores uddannelser ved lige gennem månedlige undervisnings- og øveaftener.

Hvad laver vi?

Som Røde Kors Samarit er du med til mange af hovedstadens idrætsbegivenheder, koncerter og andre arrangementer, hvor vi yder en kvalificeret førstehjælp til deltagerne. Vi har vores egne instruktører, undervisningsmateriale og uddannelse, som sikrer et ensartet og højt niveau i vores arbejde. 

Derudover er Hovedstadens Samariterkorps også en social forening, hvor medlemmerne har mulighed for at mødes uden for vagterne.

 

Book Røde Kors Samaritterne

Skal du arrangere et idrætsstævne, en koncert eller anden event og vil være sikret kompetent førstehjælp, hvis uheldet er ude, er det en god idé at have en samaritervagt fra Hovedstadens Samariterkorps.

Vi kan stille med både uddannede samaritter og særligt uddannede medics, der er samaritter med en sundhedsfaglig baggrund, som er uddannet til blandt andet at håndtere akut opstået sygdom.

Du kan anmode om en samarittervagt ved at udfylde dette skema.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere? Så kontakt Hovedstadens Samariterkorps på rkh.konktor.samarit@rodekors.dk

Bliv frivillig hos Røde Kors Samaritterne

Hvad forventer vi af dig?

En Røde Kors Samarit behøver ikke at arbejde i sundhedsvæsenet til daglig. Vi ser lige så gerne, at lærere, håndværkere og buschauffører er samaritter som læger, sygeplejersker og reddere. Vores forskellige baggrund og tilgang til patienten er netop en af vores store styrker.

Der er dog en række krav, du skal opfylde, for at kunne blive samarit:

  • Du skal være mindst 18 år
  • Du skal kunne tale og forstå dansk
  • Du skal være indstillet på at bruge fritiden på frivilligt arbejde
  • Du skal kunne klare fysisk belastende arbejde som båretransport og hjertemassage
  • Du skal være velsoigneret og ikke have misbrug af alkohol eller lignende
  • Du skal have en ren børneattest

Hvor og Hvornår skal du hjælpe?

Hovedstadens Samariterkorps har vagter til blandt andet koncerter, motionsløb, fodboldkampe og mange andre arrangementer i København jævnt hen over året, dog med særligt mange arrangementer forår og sommer. .  

Tilmeld dig vores informationsmøde.