Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

HVAD TILBYDER VI?

Vejen hen mod at finde en permanent bolig kan se forskellig ud fra person til person. I Hjem til Dig støtter vi dig aktivt i din boligsøgning ud fra din konkrete situation, behov og ønsker.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL AT FINDE EN BOLIG?

Så kan du blive matchet med en boligmentor. En boligmentor er en frivillig voksen, der først og fremmest kan hjælpe dig med boligsøgning. Det kan f.eks. være at undersøge, hvor du kan søge efter bolig og hvad du har råd til. Du vil få hjælp til at skabe dig et overblik over dine muligheder. Boligmentoren kan også tage med ud og se på boliger, kontakte kommunen og snakke om det, der også kan fylde i hverdagen.

VIL DU BO MIDLERTIDIGT HOS EN FRIVILLIG VÆRT?

Står du akut og mangler et sted at overnatte? Så kan det være et midlertidigt ophold hos en frivillig vært er noget for dig. Vi har tidligere gode erfaringer med at tilbyde et 3-6 måneders værtsophold hos en frivillig person eller familie. Du vil få dit eget værelse og vil samtidig blive matchet med en boligmentor, der hjælper dig med at lede efter en bolig.

HJÆLP, DER ER MÅLRETTET DIG

Vi tager altid en snak om din konkrete boligsituation og behov, og ser om vi er det rette match for dig. Måske du har brug for en boligmentor, et værtsophold eller noget helt tredje i jagten på en bolig. Vi bestræber os altid på at hjælpe dig videre til andre tilbud, hvis ikke vi kan tilbyde dig relevant støtte.

HVEM STÅR BAG?

Hjem til Dig er i dag et 3-årigt projekt i Røde Kors finansieret af Bikubenfonden. Hjem til Dig bygger videre på et pilotprojekt, som var et samarbejde mellem Røde Kors, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle Alliancen. Projektet løb fra 2018-2021 og var finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors.

Målet er at hjælpe flest mulige unge på kanten af hjemløshed til en stabil boligsituation. Løsningerne kan se forskellige ud afhængig af den unges konkrete situation. Vi fortsætter også med at udforske, hvordan nye former for frivilligt engagement og inddragelse af civilsamfundet, kan være med til at forebygge og stoppe hjemløshed.

  • Du mødes med boligmentoren 2-4 gange om måneden. I aftaler selv hvor og hvornår
  • Du kan bl.a. få hjælp til boligopskrivning, budget, lejekontrakt og flytning
  • Du kan også snakke med boligmentoren om andre ting end boligsøgning
  • Boligmentoren har tavshedspligt og får ikke løn for at mødes med dig

Vi tager først en uforpligtende snak om din situation, og hvad du har brug for. Hvis du synes, at Hjem til Dig lyder som noget for dig, og vi også kan se, at vi kan hjælpe dig, så vil vi finde en frivillig til dig.

Vil du vide mere? Ring til det frivillige lederteampå telefonnummer 4194 8803 eller skriv til hjemtildig@rodekors.dk

  • Du skal være villig til at bo hjemme hos en vært og overholde de husregler, som I i fællesskab laver.
  • Du vil få dit eget værelse, og opholdet varer mellem 3-6 måneder.
  • Du skal ikke betale husleje, men du skal betale et beløb for kost.
  • Du får samtidig en boligven, som kan støtte dig i at søge en bolig. Der er ingen garanti for, at du vil have en bolig efter opholdet, men vi vil altid hjælpe dig med at finde en anden midlertidig løsning.
  • Før du bliver matchet med en vært, snakker vi sammen om din situation. Du kan sagtens have en med til samtalerne, som du kender. Vi gør det for at lave det bedst mulige match, og for at sikre os, at du vil få noget positivt ud af at deltage i Hjem til Dig. Det er til disse samtaler med projektets frivillige ledelsesteam, at det besluttes, om et ophold hos en vært er en god løsning for dig. Hvis det viser sig, at vores tilbud passer dig og dine behov, vil vi arbejde videre med at matche dig med en værtsperson/familie. Vi sørger for at du og værten bliver godt introduceret til hinanden.
  • For at sikre os, at de frivillige i Hjem til Dig kan give dig bedst mulig støtte, må du ikke have et aktivt misbrug af stoffer/alkohol, tilknytning til det kriminelle miljø eller have svære, ubehandlede psykiatriske diagnoser.

Vil du vide mere? Ring til det frivillige lederteam på telefonnummer 4194 8803 eller skriv til hjemtildig@rodekors.dk

Som boligven hjælper du en ung i jagten på en bolig. De præcise opgaver som boligven afhænger dog af, hvilke behov den unge, du bliver matchet med, har.

Du skal være klar på at mødes 2-4 gange om måneden i 6-8 måneder.

  • Hjælp den unge med at skabe overblik over boligsøgning. Støt fx med opskrivning, budgetlægning, opfølgning mv.
  • Søg tillid hos den unge via samtaler og interesser
  • Hjælp med lejekontrakt, ansøg om tilskud, flytning.
  • Snak om, hvordan det er at bo selv, og hvad det indebærer af indkøb, forsikringer, regninger mm.
  • Kontakt til kommunen, uddannelsessteder, nye fællesskaber eller tidligere netværk
  • Hjælp til at søge viden om sociale rettigheder, fx ansættelses- og lønforhold i Danmark

Både familier og enkeltpersoner kan blive frivillige.

Den primære opgave som vært er at hjælpe den unge med at få ro på tilværelsen ved at tilbyde en sikker base. Det kan være meget forskelligt, hvad de unge har behov for og ønsker at få ud af værtsopholdet. Nogle vil tage del i hverdagsaktiviteter i hjemmet, mens andre vil holde sig mere for sig selv. Der vil blive afholdt en grundig forventningsafstemning mellem vært og ung, så man har en idé om dette fra start af. Det er vigtigt, at relationen kan foregå på den unges præmisser.

Du vil som vært blive klædt godt på gennem samtaler og introduktionskursus og løbende relevant undervisning og sparring – blandt andet viden om samtaleteknikker, konflikthåndtering m.m.

Forventninger til dig som vært:

  • Du skal være fyldt 30 år
  • Du skal have et ekstra værelse til rådighed for en ung i en periode på mellem 3-6 måneder.
  • Du har lyst til og mod på at indgå i en relation med et ungt menneske, der kan have nogle forskellige udfordringer med i bagagen.
  • Du skal være indstillet på, at den unge ikke nødvendigvis søger at få en ekstrafamilie, men den tryghed et værelse kan give.
  • Du skal være indstillet på at inddrage den unge i hverdagen og som en del af hjemmet efter aftale med den unge.
  • Du har hjerterum og interesse for den unge.
  • Du bor i Københavnsområdet.
  • Du skal indvilge i, at Røde Kors kan se en straffeattest.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte det frivillige lederteam på telefonnummer 4194 8803 eller hjemtildig@rodekors.dk 

TILMELD DIG HER