Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

I butikken siger de, at hun er ude bagved, og det viser sig at være rigtigt. Ud fra en bagbygning fuld af alverdens ting og sager træder Camilla Maria Svenningsen.

”Vi går lige ovenpå,” siger hun og beklager, at der er lidt rodet.

Det er der også, men med god grund. Førstesalen fungerer som en del af lageret for de ting, butikken sælger. Rundt om står møbler og flyttekasser. På et bord midt i lokalet ligger fem brætspil.

SAMARBEJDE MED ARC OG TÅRNBY KOMMUNE 

Camilla tiltrådte stillingen som genbrugskoordinator og mentor for en måned siden. En væsentlig del af hendes arbejde er at varetage samarbejdet mellem Røde Kors, Amager Ressourcecenter (ARC) og Tårnby Kommune. Projektet har eksisteret i tre år og er af stor værdi for butikken.

Samarbejdet betyder, at butikken løbende får praktikanter, som Røde Kors hjælper Tårnby Kommune med at afklare, blandt andet i forhold til skånebehov. Samarbejdet betyder også, at butikken har genbrugscontainere stående hos ARC på Kirstinehøj Genbrugsplads, hvor folk kan stille ting, som er for gode til at blive smidt ud. Ting, butikken derefter henter og sælger.

PRAKTIKKEN SKAL GIVE MENING

”Min rolle er at koordinere. Det handler ikke kun om at sortere i, hvad der sælger og ikke sælger, men lige så meget at finde ud af, hvor praktikanterne passer ind i de arbejdsfunktioner, vi har,” fortæller Camilla Maria Svenningsen.

Butikkens ca. 10 praktikanter hjælper blandt andet med at hente ting fra genbrugspladsen til butikken på Amagerbrogade. For Camilla er det vigtigt, at arbejdet giver praktikanterne noget.

”Praktikken skal give mening for dem, der kommer ud. Jeg er stor modstander af, at folk bliver presset ud i noget, der er meningsløst i forhold til deres situation. Det betyder meget for mig, at folk føler sig trygge og synes, at det er et dejligt sted at være,” siger hun.

TIDLIGERE MAKEUP-ARTIST

Som genbrugskoordinator og mentor skal Camilla Maria Svenningsen spille på flere strenge. Praktikanterne skal have det godt, og butikken skal tjene penge, som kan bruges i Røde Kors’ arbejde.

Det kræver en alsidighed, som går igen i Camillas tidligere job. Hun er uddannet indkøber, men har også arbejdet som selvstændig makeup-artist, antabusuddeler og vejleder, mentor og virksomhedskonsulent for socialt udsatte.

”Jeg har både den kommercielle del i forhold til handel og butik og den sociale del i forhold til mennesker. Det er en perfekt kombination i det her job,” siger hun.

ET DRØMMEJOB

Stillingen som genbrugskoordinator og mentor beskriver Camilla Maria Svenningsen som et drømmejob. Da hun første gang så stillingen slået op for tre år siden, var hun gravid og kunne derfor ikke søge den, men da muligheden dukkede op igen, slog hun til med det samme.

”Det var det helt rigtige tidspunkt i mit liv, og det var lige præcis den her kombination af handel og det sociale, jeg ville. Jeg kniber mig nogle gange i armen over, at jeg er så heldig at være i det her job og være sammen med de mennesker, der arbejder her. Det er ret fantastisk,” siger hun.

EN POSITIV SPIRAL

Du kunne måske have fundet det samme andre steder. Hvorfor valgte du at arbejde i Røde Kors?

”Jeg har altid rigtig gerne villet arbejde for en humanitær organisation. Jeg er kæmpe fan af genbrug, og jeg synes, det er fedt, at overskuddet fra butikken går til at hjælpe andre. At den cyklus bidder sig selv i halen. At dem, der er med til at drive det, ikke kun er frivillige, men også praktikanter, der har brug for en hjælpende hånd i forhold til at nærme sig arbejdsmarkedet,” siger Camilla Maria Svenningsen.

“Hvis man også kan hjælpe dem i processen, er det, som om det er en positiv spiral, som bliver ved med at give. Alt det, vi gør her, går videre til nogle andre, som har brug for det. Værdien i det er virkelig stor,” afslutter hun.

MERE

Røde Kors Megastore Amager ligger på Amagerbrogade 139. Du kan følge butikken på Facebook.