Lisbeth Zornig Andersen ambassadør for Offerrådgivningen i Hovedstaden
En af landets stærkeste profiler på det sociale område bliver ambassadør for Offerrådgivningen i Hovedstaden, der 24 timer i døgnet støtter og rådgiver mennesker, som har været udsat for kriminalitet eller ulykker.
“Jeg synes, I gør et uvurderligt og helt fantastisk stykke arbejde. Offerrådgivningen i Hovedstaden hjælper mennesker, der er hårdt ramt af det værste, livet kan byde på: overgreb, vold og kriminalitet,” siger Lisbeth Zornig Andersen, der er forfatter og foredragsholder og nu også kan kalde sig ambassadør for Offerrådgivningen i Hovedstaden.
Et perfekt match
Lisbeth Zornig Andersen blev landskendt for selvbiografien Zornig – vrede er mit mellemnavn (2011) og den efterfølgende dokumentarfilm Min barndom i helvede (2012), hvor hun konfronterede sin stedfar og sin mor med sin oplevelse af en barndom fyldt med svigt og seksuelle overgreb. Hun er tidligere administrerende direktør i den socialøkonomiske virksomhed Specialisterne, tidligere formand for Børnerådet og stiftede siden Huset Zornig, der arbejdede på at forny og forbedre indsatsen over for samfundets socialt mest udsatte mennesker. Hun har været formand for tænketanken Social Innovations Forum og er stifter af Børnenes IT-fond, der sikrer computere til alle anbragte børn. Hun har været bestyrelsesmedlem blandt andet på IT Universitet, i Det Sociale Netværk og herberget Overførstergaarden. Hun har også tidligere været ambassadør for BROEN Danmark, der hjælper børn fra udsatte familier til et aktivt fritidsliv.
I Røde Kors Hovedstaden er glæden stor over samarbejdet med Lisbeth Zornig Andersen.
“Jeg er utrolig glad for, at Lisbeth Zornig Andersen har sagt ja til være vores ambassadør. Hendes store sociale engagement for udsatte og for ofre passer godt til det, vi står for i Røde Kors Hovedstaden, og det, vi vil med Offerrådgivningen,” siger Else W. Bundesen, formand for Offerrådgivningen i Hovedstaden.
Offerrådgivningen i Hovedstaden
Offerrådgivningen i Hovedstaden består af omkring 40 frivillige rådgivere, som altid sidder klar ved telefonen. Rådgiverne lytter, støtter og rådgiver mennesker, som har været udsat for kriminalitet eller ulykker. F.eks. efter overfald, vold, røveri, tyveri, indbrud, brand, stalking, selvmord, digitale krænkelser og trafikuheld og andre ulykker.
Man kan ringe til Offerrådgivningen i Hovedstaden 24 timer i døgnet. Der også mulighed for personlige møder med en af vores rådgivere, hvis man har behov for det.
Offerrådgivningen i Hovedstaden er knyttet til Røde Kors og har samtalerum og kontor hos Røde Kors Hovedstaden, Nordre Fasanvej 224, 2. 2200 København N (lige ved Nørrebro Station).
Offerrådgivningen i Hovedstaden er altid åben på tlf. 21 20 91 70.
Kontakt
Ambassadør for Offerrådgivningen i Hovedstaden, Lisbeth Zornig Andersen, kan kontaktes på lisbeth@softtalk.dk.
Formand for Offerrådgivningen i Hovedstaden, Else W. Bundesen, kan kontaktes på 21 24 58 09 eller elsebundesen@hotmail.com.