Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

”Brevvenner kan noget helt særligt, fordi vi lever i en tid, hvor alting går meget stærkt, og hvor kommunikationen helst skal være præcis og hurtig. Det, der fascinerede mig ved Brevvenner, var derfor langsommeligheden i det,” fortæller Clara.

Julie og Clara udgjorde tilsammen et stærkt team, og selvom Clara på papiret var aktivitetsleder og Julie teamleder, blev rollerne lidt mere flydende, fordi den ene i perioder ofte havde mere tid til at beskæftige sig med opgaverne end den anden. Det var under Claras praktik på seniorområdet ved Røde Kors Hovedstaden, at hun mødte Julie og faldt pladask for aktiviteten Brevvenner, og hun var derfor heller ikke helt klar til at sige farvel til aktiviteten, da hun skulle tilbage på skolebænken efter sin praktik. ”Jeg har altid haft en stor kærlighed til ældre mennesker, da de jo har oplevet verden ændre sig meget, så jeg har altid vidst, at det var den gruppe af mennesker, jeg gerne ville beskæftige mig med,” fortæller Clara.

Der er ingen tvivl om, at både Julie og Clara har et hjerte, der banker for seniorområdet og aktiviteten Brevvenner. ”Det er så fint, at når du skriver breve, så behøver du ikke at være på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt. Som modtager kan du kigge på brevet, når du har lyst, og du kan vende tilbage til det, når overskuddet er der. Derfor er Brevvenner en meget fleksibel måde både at være både frivillig og modtager på,” fortæller Julie og Clara.

Et stærkt hold i ryggen

Julie og Clara har som frivillige ledere både prøvet kræfter af med det opsøgende arbejde, samtaler med frivillige, kommunikation og markedsføring. Mulighederne er mange, når man arbejder med de mange frivillige, som er del af aktiviteten. Som frivillig leder kan man være med til at præge aktiviteten i den retning, som du selv finder interessant. ”Du får et stort ansvar, og der er virkelig tillid til dig og den retning, du løber i – og så er du med til at skabe indhold og glæde i et andet menneskets liv,” fortæller Julie og Clara. Desuden har du som frivillig leder også en del kontakt med de deltagende seniorer i projekteret i forbindelse med matching og opfølgning, hvilket er noget af det, som Julie og Clare især har sat pris på.

Selvom lederopgaverne er meget fleksible og kunne sagtens laves bag computeren derhjemme, fungerede det godt for både Julie og Clara at mødes en gang om ugen på kontoret på Nordre Fasanvej, ikke kun for at dele viden og erfaring, men også fordi det var hyggeligt at mødes om opgaverne. Som frivillig leder har du meget frihed og muligheden for at præge aktiviteten, men du står aldrig alene. ”Vi har haft et helt vildt godt samarbejde med både udviklingskonsulenten og frivilligkoordinatoren,” fortæller Julie. En frivillig leder ved Røde Kors Hovedstaden har et stærkt hold i ryggen, der altid står klar til at hjælpe. Derfor kan det være et rigtigt godt og trygt rum at prøve kræfter af med frivillig ledelse.

Lejlighedskorpset: Breve til særlige lejligheder

Rollen som frivillig leder i Brevvenner har både Julie og Clara nu ladet gå videre til den næste. De er dog alligevel ikke klar til at give helt slip på aktiviteten. Derfor er de begge aktive i Brevvenners lejlighedskorps, som skriver lejlighedsbreve til beboere på plejehjem i København i forbindelse med højtider og andre mærkedage, for eksempel eid, jul og påske. Her mødes de frivillige, der har lyst, forud for mærkedagene eller højtiderne og skriver brevene sammen til store glæde og gavn for den glade modtager.

Bliv frivillig leder i Brevvenner

Lige nu leder vi efter dig, der har lyst til at prøve kræfter af med ledelse. Du behøver ikke at have erfaring med ledelse fra tidligere, hvis bare du har gode samarbejdsevner og elsker at koordinere. 

Du skal have tid og lyst til at tage ansvar for, at dine frivillige kollegaer har de bedst mulige rammer for at skabe gode fællesskaber sammen med de mennesker, vi hjælper hver eneste dag. Du er desuden god til at engagere og motivere mennesker omkring dig, og du bliver selv motiveret af at se både frivillige og deltagere udvikle sig i det sociale arbejde. Du kan læse mere og om stillingen her, og har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på mail rkh.al.brevvenner@rodekors.dk.

Læs mere om, hvordan du kan prøve kræfter af med frivillig ledelse hos Røde Kors Hovedstaden her.