Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Ligesom næsten alle andre tirsdage skal Lone i dag på besøg hos Birte. Lone er Birtes besøgsven, og de to er skam ikke noget nyt bekendtskab. I dag er nemlig en ganske særlig dag. Lone har været Birtes besøgsven i 10 år, og det skal selvfølgelig fejres. Derfor har Birte inviteret både Lone og Birgit, som er teamleder i Besøgstjenesten på Amager, på kaffe i lejligheden. Birgit har taget Othellolagkage og blomster med, og der er allerede sørget for både kaffe på kanden og flag på bordet.

Fejringen bliver indledt af en takketale fra Birgit, hvor hun bruger anledningen til at takke Lone for hendes store indsats i Besøgstjenesten i Røde Kors Hovedstaden gennem de sidste 13 år. Birte er nemlig ikke den første besøgsmodtager, som Lone er tilknyttet som besøgsven, og hun har derfor været frivillig hos Røde Kors Hovedstaden siden 2009. Lone får også overrakt en sølvnål, som et lille minde om hendes indsats. ”Hvor er den flot, Lone. Den skal du altså huske at have på din bluse, når du kommer og besøger mig”, siger Birte.

Timerne tælles indtil næste besøg

Der er ingen tvivl om, at Lones besøg betyder virkelig meget for Birte. ”Når jeg ligger i min seng mandag aften, tæller jeg timerne til, at det bliver tirsdag, og Lone kommer og besøger mig,” fortæller Birte med et stort smil på læben.

Birte og Lone snakker om alt mellem himmel og jord, når de er sammen. Lone besøger Birte cirka hver anden tirsdag, hvor de bruger to timer på at snakke om blandt andet Birtes liv, politik og familie. Rammerne er altid Birtes hyggelige lejlighed, hvor de to mødes over en kop kaffe og en hel masse kage. Birte har mange spændende fortællinger i rygsækken, og det er rart at have nogen at snakke om de mange oplevelser med. ”Jeg føler mig heldig, at Birgit har matchet mig med Lone,” siger Birte.