Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Besøgsvenner for seniorer er et tilbud til mennesker, der savner relationer og har lyst til at blive matchet med en frivillig besøgsven, som vil dele sin tid, nærvær og støtte. Din besøgsven er en frivillig, som besøger dig i dit hjem typisk en gang om ugen i et par timer. 

Hvad I laver, er op til jer. I kan eksempelvis drikke kaffe, mens I taler om ugens begivenheder, gå en tur, spille et spil eller tale om det, der kan være svært. Det vigtigste er, at mødet mellem jer bygger på medmenneskelighed.

De frivillige besøgsvenner er mennesker i alle aldre med forskellige baggrunde, som har overskud og lyst til at lære dig at kende. Det er altid den samme frivillige, du vil få besøg af, så I vil få rig mulighed for at lære hinanden godt at kende og opbygge en tryg relation.

Værd at vide, inden du tilmelder dig

Inden du skriver dig op til at få en besøgsven, bør du overveje følgende:

 • Det er vigtigt at du er et sted i dit liv, hvor du har overskud til at lukke et nyt menneske ind, som du kan danne en god relation til.
 • Hvis du har en demenssygdom, et aktivt misbrug, udadreagerende adfærd eller et udviklingshandicap, henviser vi til foreninger og/eller tilbud, som er skabt til at arbejde med disse områder.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til Besøgsvenner for seniorer, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 38336400

Vi har telefontid mandag til torsdag fra kl. 9-16 og fredag fra kl. 9-14.

Vil du være frivillig besøgsven?

Som besøgsven bringer du nærvær og glæde og har derfor en stor betydning i et andet menneskes hverdag. Du bliver matchet med en besøgsmodtager, som du besøger efter aftale – typisk hver uge i 1-2 timer. Hvad I laver, er op til jer. I kan eksempelvis drikke kaffe, tale om ugens begivenheder eller gå en tur. Det vigtigste er, at mødet mellem jer bygger på medmenneskelighed.

Som besøgsven skal du være god til at lytte og til at møde et andet menneske dér, hvor det er. Du skal have lyst til at lære et andet menneske at kende og til at indgå i en nærværende og tillidsfuld relation. Vi forventer desuden, at du overholder de aftaler, du og besøgsmodtageren indgår.

Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig teamleder, kan du læse mere om rollen her. 

 • Vil du hellere have en gåven?

  Gåvenner er et tilbud for dig, der er fyldt 65 år, og som ønsker at få mere frisk luft og bevægelse ind i din hverdag samtidigt med, at du lærer et andet menneske at kende.

  Få dig en gåven
 • Foretrækker du Tryghedsopkald?

  Tryghedsopkald er for dig, der bor alene og som gerne vil blive ringet op hver dag af den samme frivillige for at sikre, at du har det godt.

  Få et Tryghedsopkald
 • Vil du med på tur?

  Turtjenesten tilbyder forskellige oplevelser for dig, der er fyldt 65 år og bor i Københavnsområdet.

  Se hvilke ture vi tilbyder