Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

FÅ EN BESØGSVEN

Besøgsvenner for Seniorer er for dig, der savner relationer og som har lyst til at lære et nyt menneske at kende.

Din besøgsven besøger dig til hyggeligt samvær hjemme hos dig, en gang om ugen i en til to timer. Hvad I laver er helt op til jer; nogle besøgsvenner drikker kaffe og får en hyggelig snak sammen, mens andre går en tur, spiller et spil kort eller taler om det, der kan være svært.

De frivillige besøgsvenner er mennesker i alle aldre med forskellige baggrunde, som har overskud og lyst til at lære dig at kende. Det er altid den samme frivillige, du vil få besøg af, så I vil få rig mulighed for at lære hinanden godt at kende og opbygge en tryg relation.

Lever du med psykisk sårbarhed henviser vi til Besøgsvenner for psykisk sårbare.

BLIV FRIVILLIG BESØGSVEN

Som besøgsven bringer du nærvær og glæde og har derfor en stor betydning i et andet menneskes hverdag. Du bliver matchet med en besøgsmodtager, som du besøger efter aftale – typisk hver uge i 1-2 timer. Hvad I laver, er op til jer. I kan eksempelvis drikke kaffe, tale om ugens begivenheder eller gå en tur. Det vigtigste er, at mødet mellem jer bygger på medmenneskelighed.

Som besøgsven skal du være god til at lytte og til at møde et andet menneske dér, hvor det er. Du skal have lyst til at lære et andet menneske at kende og til at indgå i en nærværende og tillidsfuld relation. Vi forventer desuden, at du overholder de aftaler, du og besøgsmodtageren indgår.

BLIV FRIVILLIG TEAMLEDER

Kunne du tænke dig et meningsfuldt lederjob, hvor du gør en tydelig forskel?

Som frivillig teamleder vil din primære opgave være at afholde samtaler med frivillige og deltagere og derefter matche dem som besøgsvenner. Du skal derudover støtte op om de frivilliges rolle og være deres sparingspartner. 

Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig teamleder, kan du læse mere om rollen her

Vil du have en besøgsven?

Ring til os på 3833 6400

Jeg vil gerne være frivillig

Er du interesseret i at blive Gåven?

Læs mere om Gåvenner her

Vil du være Ringeven?

Læs mere her og tilmeld dig