Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Turtjenesten tilbyder forskellige oplevelser for dig, der er fyldt 65 år og bor i Københavnsområdet. Nogle ture byder på en dag med hyggeligt samvær og et lækkert måltid mad. Ved andre ture er det kulturelle oplevelser, såsom et besøg på museum eller i kirke. En frivillig chauffør og turleder kører dig til og fra dit hjem i en minibus.

Der er en mindre brugerbetaling på vores ture. Den pris, der er angivet ved hver tur, dækker evt. entré og et tillæg til brændstof og drift af busserne. Du kan vælge i mellem heldagsture fra ca. kl. 10.00-16.30 eller kortere eftermiddags- eller aftenture.

Oversigten til højre viser de forskellige ture, vi tilbyder. Man er tilknyttet det program, hvor man bor.

Brug for mere information?

Har du spørgsmål til turtjenesten, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 41273997 eller sende os en mail på rkh.seniortjenesten@rodekors.dk

Vi har telefontid mandag til torsdag fra kl. 9-12.

Vil du være frivillig i Turtjenesten?

Du kan blive frivillig i Turtjenesten som turleder eller chauffør. Turlederen planlægger turene og står også for det praktiske såsom at bestille bord og hjælpe deltagerne ind og ud af bussen.

Chaufføren er ansvarlig for kørslen og planlægningen af ruten, inklusiv afhentning og aflevering. For at blive frivillig chauffør i Turtjenesten skal du have et gyldigt kørekort til personbiler. Du kommer til en testkørsel med en af vores busansvarlige, som godkender nye chauffører.

Som frivillig skal du have lyst til at hjælpe de ældre og være med til at give dem en god oplevelse. Det forventes, at du deltager i det sociale samvær på turen. Du har som frivillig ingen udgifter til frokost og drikkevarer. De frivillige vil desuden blive oplært gennem en føl-ordning.

 

Hvad enten du har et ønske om at være turleder eller chauffør, skal du kunne køre en fast dag om ugen eller en fast dag hver 2. uge. Turene vil typisk være fra kl. 9-16 eller 17. 

 • Vil du hellere have en gåven?

  Gåvenner er et tilbud for dig, der er fyldt 65 år, og som ønsker at få mere frisk luft og bevægelse ind i din hverdag samtidigt med, at du lærer et andet menneske at kende.

  Få dig en gåven
 • Foretrækker du Tryghedsopkald?

  Tryghedsopkald er for dig, der bor alene og som gerne vil blive ringet op hver dag af den samme frivillige for at sikre, at du har det godt.

  Få et Tryghedsopkald
 • Vil du med på tur?

  Turtjenesten tilbyder forskellige oplevelser for dig, der er fyldt 65 år og bor i Københavnsområdet.

  Se hvilke ture vi tilbyder