Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

FÅ EN GÅVEN

Gåvenner mødes og går tur sammen. Din Gåven er en fast frivillig, som gerne vil tale med dig om eksempelvis din hverdag, dit helbred, fælles interesser eller hvad, der rører sig omkring jer – samtidig med at I får lidt frisk luft og motion.

Det er altid den samme frivillige, du går med, så I vil få rig mulighed for at lære hinanden godt at kende.

GÅVENNER PÅ PLEJEHJEM

Mange plejehjemsbeboere efterspørger lidt mere frisk luft i hverdagen. Vi arbejder derfor på også at flytte konceptet direkte ud på plejehjem. Her vil vi matche frivillige med et plejehjem, som de besøger fast enten en gang eller hver anden uge.

Plejehjemmet vil stå for at samle en lille gruppe beboere, som mødes i dagligstuen og enten på skift eller i en lille gruppe går tur med den frivillige Gåven. Disse ture vil ofte ikke være så lange, men man kan gå flere småture i løbet af sit besøg. Her vil det ikke altid være de samme beboere, der er med hver gang.

BLIV FRIVILLIG

Som Gåven får du en stor betydning for medborger, som trænger til at komme ud og få luft og nærvær. Som frivillig Gåven vil du blive matchet med en ældre borger, og sammen går I ture, hvorhen det passer jer. Det kan være, at I går en tur i en park, i lokalområdet eller måske har I lyst til en dag at tage på museum eller café. Måske sætter I jer på en bænk eller får en kop kaffe, og snakker om lidt af hvert. Det er noget I finder ud af indbyrdes.

Du vil blive matchet en fast gå-makker, og der er derfor rig mulighed for, at jeres relation og samtaler kan udvikle sig, i takt med at I lærer hinanden bedre at kende.

Har du lyst til at tilbyde dit selskab, og samtidig lære en ældre borger at kende, så hører vi meget gerne fra dig.

Hvad forventer vi af dig?  

Du skal have lyst til at skabe en relation og lære en ældre borger at kende, og brænde for at gøre en forskel for vores ældre borgere. Derudover skal du være god til at lytte, samt positiv og glad.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?   

Du skal have mulighed for at gå en tur en gang om ugen.

Efter matchning varetager I selv kontakten indbyrdes, og I former selv jeres gåture efter fælles interesse og ønsker. I mødes enten ved den ældres hoveddør eller aftaler et sted i nærheden, som passer jer begge. Sammen går I en tur, alt efter hvad behov og fysik er til.

Tilmeld dig her

Fællesskab om bøger

Læs mere her

Bliv inspireret som ny eller kommende pensionist

Klik her