Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Cyklen er den ideelle transportform, når man skal rundt i København. Men ikke mange kulturer har samme tradition for at cykle som den danske, og derfor tilbyder Røde Kors Hovedstaden cykeltræning for voksne med anden baggrund end dansk. Her lærer kursisterne at cykle i et sikkert og lukket område, før de bevæger sig ud i trafikken.

Cykelkurset er for dig, som gerne vil lære at cykle eller blive bedre til det. Du lærer også færdselsreglerne og at vedligeholde en cykel. Der er naturligvis tid til hyggelige kaffepauser, hvor I kan udveksle erfaringer.

Cykelkurset er gratis, og vi stiller cykler og cykelhjelme til rådighed, så du bare skal møde op. Husk at tage praktisk tøj og praktiske sko på.

HVORNÅR?

Cykeltræning bliver udbudt på Frederiksberg onsdage i tidsrummet 15.30-17.30 og i Vanløse søndage i tidsrummet 10-12. Tid og sted kan dog variere fra sæson til sæson. Du kan se adressen, når du holder musen over den røde boks til højre.

Holdet på Frederiksberg starter op igen onsdag den 15. februar, og holdet i Vanløse starter op igen søndag den 16. april.

BLIV FRIVILLIG

Som frivillig cykeltræner kommer du til at undervise i balance, manøvrefærdighed, cykling i trafik, færdselsregler og elementær vedligeholdelse af cyklen.

Cykeltræningen foregår fra marts til oktober med en pause midt på sommeren. 

Du vil blive tilknyttet en frivilliggruppe i et bestemt distrikt, så du møder op det samme sted hver gang, og du er velkommen til at melde dig sammen med en ven eller et familiemedlem.

Hvad forventer vi af dig?  

Som frivillig cykeltræner kommer du til at undervise i balance, manøvrefærdighed, cykling i trafik, færdselsregler og elementær vedligeholdelse af cyklen. 

Forudsætningerne for at være frivillig er, at du kan cykle, har interesse i at formidle og har en god portion tålmodighed. Du behøver ingen særlig træning, men det er en fordel, hvis du er pædagogisk anlagt.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?  

Vi tilbyder cykeltræning én gang ugentligt i forårs- og efterårsmånederne. 

Som frivillig underviser du typisk sammen med 4-5 andre frivillige cykeltrænere i ca. 2 timer. 

 

VANLØSE

HVER SØNDAG KL. 10:00-12:00

DU ER VELKOMMEN

Adresse: Damhusengens Skole (skolegården), Hanstholmvej 10
Ingen tilmelding

FREDERIKSBERG

HVER ONSDAG KL. 15.30-17.30.

DU ER VELKOMMEN

Adresse: Sofus Francks Vænge 34A (Domus Vista) banen bag ved skolen på Nordens Plads.
Ingen tilmelding

KONTAKT

Vil du høre mere om cykeltræningen eller muligheden for at blive træner?

FREDERIKSBERG: cykel.frb@rodekors.dk eller ring til
6060 1963

VANLØSE: rkh.claus.thestrup@rodekors.dk eller ring til
2234  2642