Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Besøgsvenner for psykisk sårbare er et tilbud til dig, der savner relationer og har lyst til at møde et nyt menneske, som kan give dig tid, nærvær og støtte.

Du bliver matchet med en frivillig besøgsven, som kommer på besøg et par gange om måneden i et par timer. I vælger selv, hvad I vil lave sammen – om det er at drikke en kop kaffe, gå en tur eller noget helt tredje. De frivillige besøgsvenner er mennesker i alle aldre og kan både være studerende og folk i arbejde. Fælles for dem er, at de har overskud og lyst til at lære et nyt menneske at kende, og at de har tavshedspligt.

BLIV FRIVILLIG

Hvem hjælper du?

Som frivillig besøgsven udfylder du en vigtig plads i et andet menneskes liv. De fleste besøgsmodtagere lever med psykiske lidelser, som for eksempel angst eller depression. Derudover oplever mange en følelse af ensomhed og har et begrænset netværk. Som frivillig kommer du med medmenneskelighed og nysgerrighed på at lære et nyt menneske at kende.

Hvad forventer vi af dig?  

Som frivillig besøgsven skal du være åben, robust, stabil og bidrage med godt humør. Du skal have tid til at være besøgsven en gang hver anden uge i minimum et års tid. Det er en fordel at have enten viden om eller kendskab til psykisk sårbarhed, men det er ikke noget krav. Du skal være minimum 23 år for at være frivillig besøgsven.

Du bliver klædt på til rollen gennem et obligatorisk introkursus og tilbud som supervision, kompetencekurser og løbende sparring.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?  

Du mødes med besøgsmodtageren hver anden uge i et par timer. Ofte kommer du på besøg i modtagerens hjem, hvor I måske drikker en kop kaffe og taler om ugens begivenheder. I kan også aftale at gå en tur, tage på museum eller noget helt tredje.

BLIV FRIVILLIG NU

Vil du høre mere om Besøgsvenner under Sind og Sårbarhed eller muligheden for at blive frivillig?

rkh.besog.sind@rodekors.dk

27 79 47 53

DET GØR VI OGSÅ

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange. Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.

TIL FRIVILLIGE I VORES INDSATSER FOR PSYKISK SÅRBARE: