Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

FÅ EN BESØGSVEN

Lever du med psykisk sårbarhed og ønsker du at lære en ny person at kende?

Besøgsvenner for psykisk sårbare er et tilbud til dig, der savner relationer og har lyst til at møde et nyt menneske, som vil dele sin tid, nærvær og støtte. 

Du bliver matchet i en en-til-en relation med en frivillig besøgsven, hvor i kan lave alt fra at drikke en kop kaffe sammen, udforske eventuelle fællesinteresser eller noget helt tredje. Det er noget i aftaler indbyrdes med hinanden.

De frivillige besøgsvenner er mennesker i alle aldre med forskellige baggrunde, som har overskud og lyst til at lære dig at kende. Det er altid den samme frivillige, du vil få besøg af, så I vil få rig mulighed for at lære hinanden godt at kende og opbygge en tryg relation. 

I bliver matchet efter forskellige kriterier, eksempelvis afstand, fællesinteresser og ønsker til aktiviteter i kan lave sammen.

BLIV FRIVILLIG BESØGSVEN

Har du lyst til at tilbyde dit selskab og er du god til at lytte, være nærværende og give tryghed?

Som frivillig besøgsven udfylder du en vigtig plads i et andet menneskes liv. De fleste besøgsmodtagere lever med psykiske udfordringer, som for eksempel angst eller depression. 

Derudover oplever mange en følelse af ensomhed og har et begrænset netværk. Som frivillig kommer du med overskud, medmenneskelighed og nysgerrighed på at lære et nyt menneske at kende.

Vi matcher dig med en, som vi mener, du vil passe godt sammen med ud fra ønsker, interesser og behov. Du skal have tid til at mødes med besøgsmodtageren hver anden uge over en længere periode. Det forventes, at du er åben, robust og stabil og har lyst til at opbygge en relation.

Du bliver klædt på til rollen gennem et obligatorisk introkursus og tilbud som supervision, kompetencekurser og løbende sparring.

BLIV FRIVILLIG TEAMLEDER

Kunne du tænke dig et meningsfuldt lederjob, hvor du gør en tydelig forskel?

Som frivillig teamleder vil din primære opgave være at afholde samtaler med frivillige og deltagere og matche dem som besøgsvenner. Du skal derudover støtte op om de frivilliges rolle og være deres sparringspartner.

Hvis du kunne tænke dig at blive frivillig teamleder, kan du kontakte os ved at udfylde formularen nedenfor.

Vil du vide mere?

Så kan du kontakte indgangsteamet på mail rkh.besog.sind@rodekors.dk

Jeg vil gerne høre mere om at være frivillig