- Få hjælp
- /
- For voksne
- /
- Besøgsvenner for psykisk sårbare
Besøgsvenner for psykisk sårbare
Mange mennesker, der lever med en psykisk sårbarhed, savner relationer. Besøgsvenner mødes hver anden uge til et par timers hyggeligt samvær.
BLIV FRIVILLIG BESØGSVENVi har desværre lukket for henvendelser, da over 75 mennesker i øjeblikket venter på en besøgsven.
Hvis du allerede er matchet med en besøgsmodtager, kan I søge om gratis billetter eller et økonomisk tilskud til at lave aktiviteter sammen. Læs mere om hvordan du søger her.
FAQ for kontaktpersoner til deltagere
For at kunne blive skrevet op som kontaktperson, er det afgørende, at man kender deltageren godt og er let tilgængelig i tilfælde af en en krisesituation. Her er vurderingen af de forskellige roller
Ja, hvis du arbejder i hjemmeplejen og har en tæt, regelmæssig kontakt med deltageren, kan du skrive dig op som kontaktperson. Det er vigtigt, at du ikke kun kan kontaktes via arbejdstelefon og at du har mødt deltageren mere end 1 – 3 gange.
Ja, som hjemmevejleder har du typisk en tæt relation til deltageren og kan skrive dig op som kontaktperson, hvis du opfylder kravene om at være let tilgængelig og have godt kendskab til deltageren
Nej. Arbejder du i jobcenter, har du sandsynligvis ikke den nødvendige personlige og tætte kontakt med deltageren og derfor kan du ikke skrive dig op som kontaktperson.
Ja, hvis du som sygeplejerske har en regelmæssig og personlig kontakt med deltageren, kan du skrive dig op som kontaktperson. Det er dog vigtigt at du kender deltageren godt og er let tilgængelig, ikke kun via arbejdstelefon.
Ja, hvis du som behandler (eks. psykolog eller fysioterapeut) har en tæt og kontinuerlig kontakt til deltageren, kan du skrive dig op som kontaktperson. Det er vigtigt at du har et godt kendskab til deltageren og er let tilgængelig, når det er nødvendigt.
Ja, det er muligt at skrive sig op som kontaktperson som pårørende.
Det er vigtigt at understrege at for alle disse roller gælder det, at du skal have et godt personligt kendskab til deltageren og være let tilgængelig, ikke kun via arbejdstelefonen. Hvis du kun har mødt deltageren en enkelt gang, opfylder du ikke kravene for at være kontaktperson.
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til Besøgsvenner for psykisk sårbare, er du altid velkommen til at skrive til os på rkh.besog.sind@rodekors.dk
Vil du være frivillig i Besøgsvenner?
Har du lyst til at tilbyde dit selskab og er du god til at lytte, være nærværende og give tryghed?
Som frivillig besøgsven udfylder du en vigtig plads i et andet menneskes liv. De fleste besøgsmodtagere lever med psykiske udfordringer, som for eksempel angst eller depression.
Derudover oplever mange en følelse af ensomhed og har et begrænset netværk. Som frivillig kommer du med overskud, medmenneskelighed og nysgerrighed på at lære et nyt menneske at kende.
Vi matcher dig med en, som vi mener, du vil passe godt sammen med ud fra ønsker, interesser og behov. Du skal have tid til at mødes med besøgsmodtageren hver anden uge over en længere periode. Det forventes, at du er åben, robust og stabil og har lyst til at opbygge en relation.
Du bliver klædt på til rollen gennem et obligatorisk introkursus og tilbud som supervision, kompetencekurser og løbende sparring.
Er der en teamleder gemt i dig?
Som frivillig teamleder er du den der skaber relationerne mellem de frivillige besøgsvenner og besøgsmodtagerne. På den måde gør du en afgørende forskel for mennesker i en sårbar situation.
-
Savner du fællesskaber?
Vores netværkshuse er for dig, som gerne vil møde nye mennesker i trygge omgivelser – uanset om du er ung eller ældre, har børn eller er alene.
Læs om Netværkshuset Nørrebro -
Vil du have en Besøgsven?
I Besøgsvenner bliver du matchet med en frivillig, som du kan snakke med om løst og fast samt lave forskellige aktiviteter med.
Gå til Besøgsvenner -
Har du brug for at bevæge dig?
Bevægelsesvenner er et tilbud til dig, der lever med psykisk sårbarhed og ønsker at skabe en relation til et andet menneske gennem bevægelse og motion.
Få en Bevægelsesven