Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Formål med Vågetjenesten

Mange mennesker i Danmark lever – og dør – i ensomhed. I Røde Kors Hovedstaden mener vi, at ingen skal dø alene, medmindre de selv ønsker det.

 

Vågetjenesten samarbejder med plejehjem, hospitaler og hjemmeplejegrupper, som kan tilkalde frivillige vågere til at være sammen med den døende i den sidste tid.

Hvis du vil høre mere om Vågetjenesten, eksempelvis som pårørende, repræsentant for et plejecenter eller gerne vil starte et samarbejde, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til plejehjem, hospitaler m.fl. og fortæller om Vågetjenesten, og om hvordan vi kan få et samarbejde i gang.

 

Du kan skrive til os på mailen: vagetjenesten.rkh@rodekors.dk

Brug for en frivillig våger?

Kontakt Vågetjenestens vagttelefoner mellem klokken 9.00 og 17.00, hvis du skal tilkalde Vågetjenesten til en vågeopgave:

Team Nørrebro
Tlf. 41 77 58 12
Mail: vtnorrebro@rodekors.dk

Team Frederiksberg og Valby
Tlf. 28 11 06 15
Mail: vtfrederiksberg@rodekors.dk

Team Østerbro, Indre by, Christianshavn og Amager
Tlf. 41 77 58 18
Mail: vtoesterbro@rodekors.dk

HØR MARTINS FORTÆLLING OM AT VÆRE FRIVILLIG VÅGER

HVAD LAVER EN FRIVILLIG VÅGER?

De frivillige våger ved en døende, enten på et plejehjem, på hospitalet eller i hjemmet. Her er man til stede og giver nærvær, tryghed og omsorg den sidste tid i den døendes liv. De frivillige i Vågetjenesten deltager ikke i nogen form for pleje, men skaber ro og tryghed. Er der pårørende, kan din omsorg være med til at give dem tryghed i en svær situation.

Du bliver tilknyttet et team og en frivillig teamleder, som du altid er velkommen til at kontakte. I Hovedstaden har vi tre teams; Frederiksberg/Valby, Nørrebro og Østerbro/Indre By/Christianshavn/Amager.

Hvad forventer vi af dig?  

For at blive frivillig i Vågetjenesten skal du være en moden og robust person med et afklaret forhold til døden. Forløbet som ny frivillig i Vågetjenesten starter med en personlig samtale med teamlederen. Du vil løbende blive rustet til opgaven gennem kurser, temadage og foredrag. Vi holder teammøder cirka hver sjette uge.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?  

De frivillige våger ved en døende cirka fire timer ad gangen primært om natten, enten på et plejehjem, på hospitalet eller i hjemmet. Her er man til stede og giver nærvær og omsorg den sidste tid i den døendes liv.

BLIV FRIVILLIG NU

Vil du høre mere om Vågetjenesten eller muligheden for at blive frivillig? Så udfyld formularen her, eller kontakt Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller skriv en mail til vagetjenesten.rkh@rodekors.dk.

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG ANDRE EFTERLADTE

Vågetjenesten tilbyder samtaler til dig, der har mistet én af dine kære. Her kan du snakke med en frivillig, der har forståelse, indsigt og viden.


Hvis du vil vide mere om Samtaler for Efterladte, kan du kontakte den frivillige teamleder på 41 77 58 16 eller vtoesterbro@rodekors.dk.

Lær førstehjælp hos Røde Kors Hovedstaden

Se mere here

Bliv frivillig Besøgsven

Læs mere