Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Formål med Vågetjenesten

Mange mennesker i Danmark lever – og dør – i ensomhed. I Røde Kors Hovedstaden mener vi, at ingen skal dø alene, medmindre de selv ønsker det. 

 

Vågetjenesten samarbejder med plejehjem, hospitaler og hjemmeplejegrupper, som kan tilkalde frivillige vågere til at være sammen med den døende i den sidste tid.

Hvis du vil høre mere om Vågetjenesten, eksempelvis som pårørende, repræsentant for et plejecenter eller gerne vil starte et samarbejde, er du velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til plejehjem, hospitaler m.fl. og fortæller om Vågetjenesten, og om hvordan vi kan få et samarbejde i gang. Du kan skrive til os på mailen: vagetjenesten.rkh@rodekors.dk

Brug for en frivillig våger?

Kontakt Vågetjenestens vagttelefoner mellem kl. 9-17, hvis du vil tilkalde en Våger.

Team Nørrebro

Tlf. 41 77 58 12

vtnorrebro@rodekors.dk


Team Frederiksberg og Valby

Tlf. 28 11 06 15

vtfrederiksberg@rodekors.dk


Team Østerbro, Indre by, Christianshavn og Amager

Tlf. 41 77 58 18

vtoesterbro@rodekors.dk

HVAD LAVER EN FRIVILLIG VÅGER?

De frivillige våger ved en døende, enten på et plejehjem, på hospitalet eller i hjemmet. Her er man til stede og giver nærvær, tryghed og omsorg den sidste tid i den døendes liv. De frivillige i Vågetjenesten deltager ikke i nogen form for pleje, men skaber ro og tryghed. Er der pårørende, kan din omsorg være med til at give dem tryghed i en svær situation.

Du bliver tilknyttet et team og en frivillig teamleder, som du altid er velkommen til at kontakte. I Hovedstaden har vi tre teams; Frederiksberg/Valby, Nørrebro og Østerbro/Indre By/Christianshavn/Amager.

Hvad forventer vi af dig?  

For at blive frivillig i Vågetjenesten skal du være en moden og robust person med et afklaret forhold til døden. Forløbet som ny frivillig i Vågetjenesten starter med en personlig samtale med teamlederen. Du vil løbende blive rustet til opgaven gennem kurser, temadage og foredrag. Vi holder teammøder cirka hver sjette uge.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?  

De frivillige våger ved en døende cirka fire timer ad gangen primært om natten, enten på et plejehjem, på hospitalet eller i hjemmet. Her er man til stede og giver nærvær og omsorg den sidste tid i den døendes liv.

Vil du være frivillig i Vågetjenesten?

 • Vil du hellere have en gåven?

  Gåvenner er et tilbud for dig, der er fyldt 65 år, og som ønsker at få mere frisk luft og bevægelse ind i din hverdag samtidigt med, at du lærer et andet menneske at kende.

  Få dig en gåven
 • Foretrækker du Tryghedsopkald?

  Tryghedsopkald er for dig, der bor alene og som gerne vil blive ringet op hver dag af den samme frivillige for at sikre, at du har det godt.

  Få et Tryghedsopkald
 • Vil du med på tur?

  Turtjenesten tilbyder forskellige oplevelser for dig, der er fyldt 65 år og bor i Københavnsområdet.

  Se hvilke ture vi tilbyder