Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Birgit og Mie har mødt hinanden gennem Røde Kors Hovedstadens Besøgsvenner for seniorer. På få måneder har de fået bygget et reelt, ligeværdigt og skønt venskab op. Et venskab, hvor der er plads til at have fælles drømme om oplevelser, de kan dele.  

Det var med en vis nervøsitet og spænding, at 27-årige Mie første gang mødte op hos 75-årig Birgit, for tænk nu hvis de slet ikke havde noget at snakke om, eller ikke kom godt ud af det med hinanden? Den frygt blev dog hurtigt gjort til skamme, da Birgit åbnede døren med et stort smil og åbne arme. Birgit havde også været spændt på, hvem der skulle være hendes nye besøgsven, men Birgit kunne allerede ved første møde mærke, at de nok skulle komme godt ud af det med hinanden. Som Birgit selv beskriver det, så er hun og Mie ”simpelthen bare et godt match”.

 

Et meningsfuldt venskab på tværs af generationer 

 

Nogle vil måske tænke, at ordningen med besøgsvenner for seniorer kan være lidt ensidig, hvor det primært er senioren, der nyder godt af ordningen, men sådan ser Mie ikke på det. For hende er det lige så givende for hende at besøge Birgit, som det er for Birgit at få besøg af Mie: 

”Jeg er meget nysgerrig på mennesker, og derudover er jeg en kæmpe nostalgiker, og elsker derfor at snakke med mennesker fra ældre generationer end min egen”.  

Derudover deler Birgit og Mie så mange fælles interesser, at de sjældent mærker særlig meget til deres aldersforskel:  

”Når jeg er sammen med Mie, føler jeg mig som en på 27”, griner Birgit.  

Da Birgit og Mie spørges ind til, hvad de laver, når de er sammen, kommer det prompte fra dem begge: 

”SNAKKER”.  

Derfor kan det også virke helt mærkeligt for dem, når de bliver spurgt, om de kan finde på noget at snakke om nu der er knap 50 års forskel på dem. Det er nemlig et spørgsmål både Mie og Birgit bliver mødt med i deres omgangskredse. Samtaleemner er dog ikke noget, som bekymrer besøgsvennerne: 

”Vi snakker om vind vejr, ja simpelthen alting”, beskriver de. 

Sammen får de vendt ugens gang, så de altid er ajourført på hinandens liv, og hvad de har lavet siden sidst. Men de kommer også tit ind på dybe og mere personlige emner, og det er dejligt for dem at have den fortrolighed med hinanden. 

Når Mie og Birgit mødes bruger de som oftest tiden på at sludre og få vendt alt, hvad der er sket, siden de sidst så hinanden. Men indimellem tager de også ud for at opleve ting sammen. I efteråret var venneparret f.eks. en tur i biografen, som længe havde været en stor drøm for Birgit. Alt forløb strålende, og de havde en skøn biograftur sammen. Birgit og Mie har desuden været til banko og ude at spise sammen, og listen med de fælles planer og drømme er fortsat lang. Deres fælles oplevelser og de minder, de skaber sammen, er utroligt værdifulde for dem og skaber stor glæde for dem begge. 

 

Ikke noget man fortryder 

 

Når Mie og Birgit ser tilbage på deres beslutning om at melde sig til Røde Kors Hovedstadens besøgstjeneste, er de meget glade for, at de gjorde det. Birgit har tidligere haft en besøgsven gennem en kirke, men da hun tiltrådte en ny stilling, havde hun ikke længere mulighed for at være besøgsven. Det var derfor et stort ønske for Birgit at få en ny besøgsven, derfor kontaktede hun Røde Kors Hovedstaden. Herigennem blev det arrangeret, at Mie og Birgit skulle være besøgsvenner. Mie havde længe tænkt, at hun gerne ville lave noget frivilligt arbejde. Hun skulle dog lige tage lidt tilløb til det, da hun havde en forestilling om, at det både kunne være tidskrævende og besværligt at være frivillig. Den forestilling viste sig dog ikke at være sand. Venneparrets ugentlige aftale er nemlig noget, som både Mie og Birgit ser frem til med stor glæde hver uge:  

”Vores venskab giver meget glæde og en livsbekræftende følelse”, beskriver Mie.  

Birgit og Mie synes, at det kræver lidt mod at sige, at man har behov for en besøgsven. De er dog fuldstændig enige om, at de på ingen måde har fortrudt at tilmelde sig ordningen med besøgsvenner for seniorer, og de opfordrer på det kraftigste alle, der kunne overveje at tilmelde sig, til at gøre det. 

Vil du have en besøgsven?

Ring til os på 3833 6400