Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

I Netværkshuset på Nørrebro kan du møde nye mennesker i trygge omgivelser. Det er gratis at komme i Netværkshuset, og det spiller ingen rolle, hvor gammel du er, eller om du har børn. Alle er velkomne til at kigge forbi til en kop kaffe eller til at deltage i de mange aktiviteter som for eksempel fællesspisning og gåture. Netværkshusets frivillige hjælper dig også gerne, hvis du har brug for at for nogen til at kigge på en ansøgning eller lignende.

”Selvom jeg er meget aktiv i min fritid, gør arbejdet som frivillig, at jeg har mere overskud og er mindre træt i hverdagen,” fortæller Berit. Historierne fra brugerne af Netværkshuset er blandt andet noget af det, der er med til at gøre de timer, som Berit bruger i huset, det hele værd. De frivillige i huset kæmper hver eneste dag for, at ingen skal stå alene, og derfor betyder deres arbejde også alverden for de mange brugere af huset, da det giver dem mulighed for ting som at kunne tilberede og indtage et måltid mad i fællesskab med andre. ”Jeg tror på, at det er med til at gøre en forskel, at vi har et sted, der er drevet udelukkende af frivillige. Det kan jeg mærke, og det giver mig energi og lyst til at blive ved,” fortæller Berit.

 

Terminal 1

Udover at være frivillig i Netværkshuset er Berit også frivillig i Terminal 1, hvor hun startede som frivillig før Netværkshusets tid for snart ni år siden. Terminal 1 er Røde Kors Hovedstadens værested for nyligt clean eller ædru personer, der har, eller er ved at afslutte sin behandling, og som derfor har brug for hjælp og støtte til de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med livet som clean eller ædru. Berit er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men arbejder i dag som projektleder ved Novo Nordisk, og det var lige netop uddannelsen som sygeplejerske, der motiverede Berit til at starte som frivillig i Terminal 1, som i sin tid søgte efter frivillige sygeplejersker.

Du kan finde Terminal 1 hver mandag kl. 16-20 i Netværkshuset på Nørrebro, Nordre Fasanvej 228 st. (indgang via gitterporten), 2200 København N.

Følelsen af at gøre en forskel

Det frivillige arbejde kan noget helt særligt. Faktisk så særligt, at det kan være lidt svært for Berit at sætte ord på, hvad det lige præcis er, det kan. ”Når du kommer i Netværkshuset som frivillig, så gør du det, fordi du har lyst og ikke, fordi du får løn for det,” fortæller Berit. Formålet med Netværkshuset er som udgangspunkt, at alle skal deltage og bidrage med det, de kan. Det er derfor ikke de frivillige, der skal handle ind og lave mad, hvis der skal aftensmad på bordet. Deltagerne skal selv tage initiativ og hjælpe med alt fra at handle ind til at vaske op efter middagen. ”Jeg har oplevet, at hvis der kommer en ny bruger i huset, kan gulerodsskrælning i køkkenet være det, der får snakken i gang,” fortæller Berit. Nogle gange tager de frivillige også en ret med, som de kan lave sammen med brugerne.

Netværkshuset er konstant i udvikling, og derfor er der altid plads til forslag om nye tiltag og aktiviteter fra både frivillige og deltagere. ”Som frivillig i Netværkshuset er du med til at sætte dagsordenen. Jeg oplever, at du har meget mere indflydelse, og du kan virkelig være med til at træffe de helt rigtige beslutninger,” fortæller Berit. Som frivillig mødes du og erfaringsudveksler med de andre frivillige i huset, så I sammen kan skabe og opretholde det bedst mulige sted for brugerne af huset. ”Som frivillig i Netværkshuset får du nogle relationer til nogle mennesker, som kan være svære at finde andre steder, og du er med på sidelinjen, når tingene lykkes for dem. Du er med på deres rejse, og det giver også dig noget i dit liv,” fortæller Berit.

Bliv frivillig i Netværkshuset på Nørrebro

De frivillige i Netværkshuset er empatiske, ansvarsbevidste og nysgerrige mennesker, og deres arbejde betyder alverden for de deltagere, der kommer i huset op til flere gange om ugen. Netværkshuset kan altid bruge flere hænder, som kan være med til at skabe trygge, oplevelsesrige og hyggelige rammer for brugerne af huset.

Hvis du kunne tænke dig at arbejde tæt sammen med Berit eller en af de andre seje frivillige og være med til at gøre en forskel for andre i hverdagen, kan du læse mere her, eller kontakte os på mail rkh.claus.thestrup@rodekors.dk eller på telefon 38336400.