Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

En frivillig forældrestøtte er til dig som har børn i alderen 0-2 år, og som ønsker støtte og sparring på hverdagsudfordringer, samt en at snakke med om alt det nye i forbindelse med forældreskabet.

Med en frivillig forældrestøtte bliver din familie tilknyttet en frivillig, som kommer fast hos jer i hjemmet 1 gang om ugen i ca. 2 timer gennem 6 måneder. Den frivillige kan være med til at skabe ro, overblik og et pusterum i hverdagen. Hvad I laver sammen, er op til jer. Det kan for eksempel være sparring til at få skabt gode rutiner og overblik i hverdagen, eller inspiration og viden om, hvordan børn kommunikerer, sanser og oplever verden. De frivillige forældrestøtter har viden om småbørn og overskud at dele ud, for at støtte jer i at skabe en tryg og stimulerende hverdag for det lille barn.

Vi matcher dig med en frivillig forældrestøtte, som har interesse i og kompetencer til at tilbyde netop den form for støtte, som du og din familie efterspørger.

 

Ja tak, jeg vil gerne have en forældrestøtte.

Brug for mere information?

Har du spørgsmål til God Start På Livet, er du altid velkommen til at skrive til os på rkh.godstartpaalivet@rodekors.dk

Vil du være frivillig i God Start På Livet?

Som frivillig forældrestøtte i God start på livet får du en særlig rolle i en families liv. Du vil give støtte til en småbørnsfamilie om forældrerollen, styrke forældrenes overblik og overskud i hverdagen og fx introducere familien til relevante tilbud i deres nærområde. Du vil støtte forældrene i at skabe positive forandringer i deres liv med fokus på familiens ressourcer. På den måde kan du være med til at skabe øget trivsel for både forældre og barn.

Som frivillig forældrestøtte vil du som udgangspunkt mødes med familien én gang om ugen i ca. 2 timer i et forløb på 6 måneder. Det er muligt at forlænge relationen i op til et år. Hvornår I mødes aftaler du sammen med forældrene. Som frivillig forældrestøtte, skal du deltage i et obligatorisk intro-kursus og du vil løbende inviteres til erfaringsudvekslingsmøder, hvor du kan sparre med andre frivillige i projektet og få ny faglig viden.

 • Har du og din familie brug for netværk?

  I Familienetværket får børnefamilier mulighed for hygge sig og få et pusterum i hverdagen, samtidig med at de kan danne relationer til andre børnefamilier.

  Læs mere om Familienetværket
 • Har du små børn og brug for støtte?

  I God start på livet ønsker vi at støtte nybagte og småbørnsforældre med børn i alderen 0-2 år.

  Læse mere om God Start På Livet
 • Er du kvinde og har været udsat for vold?

  Qnet er for kvinder, der har oplevet vold i en nær relation, boet på krisecenter eller som på anden vis har brudt med volden.

  Læse mere om Qnet