Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

De første familielejre

Sommerferien er for mange familier forbundet med fælles aktiviteter, udflugter og oplevelser, hvor man er sammen som familie, og får tanket op til resten af året.

For en lang række af de familier, som vi har i vores familierettede aktiviteter i Røde Kors Hovedstaden, kan sommerferien til gengæld være fyldt med tomhed og manglende oplevelser. Derfor afholder vi i sommeren 2024 for første gang to familielejre!

Familielejrene vil vare i alt fem dage hver, og vi inviterer 15 familier med på hver lejr. Grundtanken med familielejren er at styrke familiens netværk, give dem positive oplevelser sammen som familie og at skabe et frirum med ro, tryghed og fællesskab. Alle skal tage derfra med en oplevelse af at have været på ferie og at have noget at fortælle om efter sommerferien, når hverdagen igen melder sig.

Vi søger derfor et stærkt hold af frivillige, som har tid og lyst til at gøre en forskel for børnefamilier i sommerferien. Vi søger både dig, som har lyst til at skabe hyggelige og sjove aktiviteter for familierne og dig, som har lyst til at give familierne positive madoplevelser i vores køkken.

Som frivillig vil du deltage på én af de to familielejre, som vil foregå i hhv. uge 27 og uge 28 2024. Forud for lejrene skal du have mulighed for at deltage i en forberedelsesweekend i foråret. Du kan læse mere om de forskellige frivilligroller herunder.

Bliv frivillig

Bliv almen frivillig

Som almen frivillig har du lyst til at bruge fem dage på at give familier i sårbare positioner en tiltrængt ferie og et væld af gode oplevelser. Du bliver del af et stærkt fællesskab af frivillige, hvor I sammen skaber en masse sjove aktiviteter, tryghed og nærvær for familierne.

Læs mere om rollen her!

Bliv frivillig på køkkenholdet

Som frivillig på køkkenholdet vil du blive en del af et hyggeligt team af frivillige, som vil stå for måltiderne på lejren i samarbejde med familierne. Du skal derfor have en naturlig lyst til at lave mad og brænde for at give gode madoplevelser til familierne. Dertil er det godt, hvis du er god til at holde overblikket, når der er kog i gryderne og altid kan finde et smil frem.

Læs mere om at blive køkkenfrivillig her!


Søg inden d. 14. april 2024!

Har du spørgsmål?

Er du nysgerrig på at høre mere eller har du spørgsmål til vores familielejre, så send de frivillige lejrledere en mail på rkh.familielejr@rodekors.dk eller ring på telefonnummeret 4196 1113 mandag-fredag fra kl. 09-16.

Bliv frivillig!

Send os en ansøgning her, hvis du vil være med til at skabe uforglemmelige ferieminder for familier i udsatte positioner.