Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

“Jeg er lige nu i en ret svær periode i mit liv. Jeg har svært ved at holde fast i et job, og så bliver det meget tid, man så tilbringer i hjemmet. Så det at komme ud af døren og få brugt kroppen er rigtig dejligt,” fortæller Simon, der har valgt at få en Bevægelsesven igennem Røde Kors Hovedstaden.

Bevægelsesvennerne Simon og Esben mødes to gange om måneden for at svømme sammen. De er nemlig blevet matchet af en teamleder, der mente, at lige præcis de to ville være et godt match. Og det var fuldstændigt rigtigt. 

 

FØRSTE SKRIDT ER AT KOMME UD AF DØREN

Da Simon og Esben mødte hinanden første gang, gik de en tur sammen for lige at lære hinanden at kende og afstemme deres forventninger. 

“Vi klikkede meget godt. Der var ikke noget socialt akavethed eller mærkelig stemning eller noget som helst,” siger Esben og smiler til Simon. 

De fandt hurtigt ud af, at de begge er glade for at svømme. Allerede et par dage senere stod de foran svømmehallen med badetøj og håndklæde i taskerne, og det har de gjort lige siden i de to uger om måneden, hvor Esben ikke er ude at sejle. 

Simon har prøvet forskellige motionstilbud for mennesker med psykiske udfordringer, men de har været svære at holde fast i. 

“Er det glippet én gang, så bliver det sværere at møde op næste gang, fordi det er glippet sidste gang, og det bliver sådan en ond cirkel,” fortæller Simon. 

Netop derfor er Simon så glad for at have fået Esben som bevægelsesven. Det gør en stor forskel, at der er én person, der regner med ham. 

“Det er nemmere at føle sig ansvarlig over for en enkelt person, end hvis det er en gruppe, fordi de kan jo godt klare sig uden mig. Det ville være lidt fjollet, hvis jeg ikke var med til det her,” griner Simon.”ALLE FORMER FOR ØVELSER GØR FREMTIDEN NEMMERE”

Når Simon har svære perioder, er det netop det at komme ud af døren, der kan være det hårdeste. Men når de skal bevæge sig sammen, kommer Esben og henter ham. 

“Det er så fantastisk, at han vil komme hele vejen op til min hoveddør,” siger Simon. 

Turene frem og tilbage giver også noget socialt samvær, hvor der er tid til at hyggesnakke. 

“Vi plejer også at gå tilbage sammen. Så laver vi en tur ud af det, hvor vi går og snakker lidt. Det er rigtig hyggeligt, og det er alligevel også lidt over en halv time, vi får gået,” fortæller Esben. 

De faste træningsdage med Esben har også hjulpet Simon med at komme ud af døren i ugens andre dage. 

“Alle former for øvelser gør fremtiden nemmere. Og det at komme ud af døren til at træne hjælper også på at komme ud af døren til andre ting,” forklarer Simon. 

 

DET GIVER ENERGI AT BRUGE ENERGI

Én af de første ting Simon kommer til at tænke på, da han bliver spurgt ind til, hvad bevægelsesvenner betyder for ham, er energi: “Udover motion giver det også noget ekstra til min hverdag, som giver ekstra energi”.

Og Simon begynder at kunne mærke det på formen: 

“Der har vel været lidt fremskridt i min kondition. Måske ikke lige så meget, som jeg godt kunne tænke mig, men jeg synes, det er gået lidt fremad,” siger Simon. 

Han fortæller, at de også har lavet nogle armbøjninger de sidste par gange: “Og det går da i hvert fald noget bedre end første gang, kan jeg huske,” tilføjer Esben.

Selvom det stadig kan være svært at finde energien til at bevæge sig, oplever han, at det også giver tilbage. “Man får mere energi af motion – ret ironisk”, griner Simon.