Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Bevægelsesvenner er et tilbud til dig, der lever med psykisk sårbarhed og ønsker at skabe en relation til et andet menneske gennem bevægelse. Når du tilmelder dig, vil vi matche dig med en frivillig Bevægelsesven, som sammen med dig aftaler hvilken for form motion eller bevægelse, der passer bedst til jer. 

Den frivillige bevægelsesven støtter og hjælper til at komme i gang med den bevægelsesform, som giver dig mest glæde og energi. Det vil altid være den samme bevægelsesven, som du mødes med, så der er rig mulighed for at lære hinanden at kende.

De frivillige bevægelsesvenner er mennesker i alle aldre og kan både være studerende og folk i arbejde. Fælles for dem er, at de har overskud, tid og lyst til at lære et nyt menneske at kende.

I bestemmer selv bevægelsesformen – det kan være alt fra en gåtur, en tur i træningscentret eller fælles deltagelse på hold.

 

Bevægelsesvenner har fokus på aktiviteter, fysisk bevægelse og den gode relation. Der er rammer for aktiviteten, som er vigtige at sætte sig ind i, inden man tilmelder sig:

 • Aktiviteterne man laver i sit match foregår altid udenfor ens eget hjem. Hvis du ønsker at blive matchet med en frivillig, hvor I mødes hjemme hos hinanden, henviser vi til vores aktivitet Besøgsvenner for psykisk sårbare.
 • Når du tilmelder dig, vil du blive inviteret til en samtale med en af vores frivillige teamledere.  Samtalen bruger vi til at lære dig bedre at kende, så vi kan lave så godt et match som muligt. Samtalen foregår altid på vores sekretariat på Nørrebro på adressen Nordre Fasanvej 224, 2. sal.
 • Det er vigtigt, at man er et sted i sit liv, hvor man har overskuddet til at lukke et nyt menneske ind, som man kan danne en god relation til.
 • Man skal bo i én af følgende kommuner for at blive matchet med en bevægelsesven: København, Frederiksberg, Dragør eller Tårnby.
 • Hvis man har en demenssygdom, et aktivt misbrug, udadreagerende adfærd eller et udviklingshandicap, henviser vi til foreninger og/eller tilbud, som er skabt til at arbejde med disse områder.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til Bevægelsesvenner, er du altid velkommen til at skrive til os på rkh.sind.bevegelse@rodekors.dk

Vil du være frivillig Bevægelsesven?

Som frivillig bevægelsesven får du mulighed for at lære et nyt menneske at kende, der ønsker mere bevægelse og nærvær i sin hverdag. Som frivillig skal du have tid og lyst til at mødes med din bevægelsesven to gange om måneden. Oftest ser vi, at relationerne varer et års tid.

Du vil blive matchet med en bevægelsesven, som vi mener, du vil passe godt med. Matchet sker på baggrund af jeres fælles ønsker og interesser angående bevægelse.

Du og din bevægelsesven varetager selv kontakten efter I er blevet matchet, hvilket gør, at I selv kan planlægge hvor og hvornår I mødes. Som bevægelsesven skal du tage den første kontakt.

Du behøver ikke at være i god form eller at vide noget om bevægelse for at være bevægelsesven, da det er mindst lige så vigtigt, at du er åben og imødekommende.

Du bliver klædt på til rollen som bevægelsesven gennem et obligatorisk introkursus og tilbud om supervision, kompetencekurser og løbende sparring.

Hvis du allerede er matchet med en besøgsmodtager, kan I søge om gratis billetter eller et økonomisk tilskud til at lave aktiviteter sammen. Læs mere om hvordan du søger her.

 • Savner du fællesskaber?

  Vores netværkshuse er for dig, som gerne vil møde nye mennesker i trygge omgivelser – uanset om du er ung eller ældre, har børn eller er alene.

  Læs om Netværkshuset Nørrebro
 • Vil du have en Besøgsven?

  I Besøgsvenner bliver du matchet med en frivillig, som du kan snakke med om løst og fast samt lave forskellige aktiviteter med.

  Gå til Besøgsvenner
 • Har du brug for at bevæge dig?

  Bevægelsesvenner er et tilbud til dig, der lever med psykisk sårbarhed og ønsker at skabe en relation til et andet menneske gennem bevægelse og motion.

  Få en Bevægelsesven