Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

FÅ EN BEVÆGELSESVEN

Bevægelsesvenner er et tilbud til dig, der lever med psykisk sårbarhed og ønsker at skabe en relation til et andet menneske gennem bevægelse.

Du vil indledningsvis blive inviteret ind til en samtale med en teamleder, der vil fortælle dig lidt mere om aktiviteten. Her får du mulighed for at fortælle om dine ønsker, interesser og behov til en bevægelsesven.
Du bliver matchet med en frivillig bevægelsesven, som kan støtte og hjælpe dig til at komme i gang med at bevæge dig. Det vil altid være den samme bevægelsesven, som du mødes med, så I får rig mulighed for at lære hinanden at kende.
De frivillige bevægelsesvenner er mennesker i alle aldre og kan både være studerende og folk i arbejde. Fælles for dem er, at de har overskud, tid og lyst til at lære et nyt menneske at kende.

I aftaler selv bevægelsesformen – det kan være alt fra en gåtur, en tur i træningscentret eller fælles deltagelse på hold.

BLIV FRIVILLIG BEVÆGELSESVEN

Som frivillig bevægelsesven får du mulighed for at lære et nyt menneske at kende, der ønsker mere bevægelse og nærvær i sin hverdag. Som frivillig skal du have tid og lyst til at mødes med din bevægelsesven to gange om måneden. Oftest ser vi, at relationerne varer et års tid.
Du vil blive matchet med en bevægelsesven, som vi mener, du vil passe godt med. Matchet sker på baggrund af jeres fælles ønsker og interesser angående bevægelse.

Du og din bevægelsesven varetager selv kontakten efter I er blevet matchet, hvilket gør, at I selv kan planlægge hvor og hvornår I mødes. Som bevægelsesven skal du tage den første kontakt.

Du behøver ikke at være i god form eller at vide noget om bevægelse for at være bevægelsesven, da det er mindst lige så vigtigt, at du er åben og imødekommende.
Du bliver klædt på til rollen som bevægelsesven gennem et obligatorisk introkursus og tilbud om supervision, kompetencekurser og løbende sparring.

Vil du vide mere?

Vil du høre mere om at få en bevægelsesven eller muligheden for at blive frivillig? Ring til os på 4177 5822 eller send en mail på rkh.sind.bevegelse@rodekors.dk

DET GØR VI OGSÅ

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange. Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.

Frivillighåndbog

Til frivillige i vores indsatser for psykisk sårbare

Jeg vil gerne høre mere om at være frivillig

Jeg vil gerne have en bevægelsesven

Linda er frivillig bevægelsesven

Mød hende her

Jasmin er frivillig teamleder

Læs mere her