Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

SnakSammen er en snak mellem to mennesker. En frivillig samtaleven fra Røde Kors og dig. I kan tale om fælles interesser, dagens begivenheder, nyheder, familie, hverdagen, oplevelser eller noget helt syvende. De frivillige samtalevenner er helt almindelige mennesker – hverken rådgivere eller eksperter.

I sidder hver især hjemme hos jer selv, men I kan se hinanden på video, mens I snakker sammen. Helt uden at du skal installere besværlige programmer. Du skal dog have en nyere mobiltelefon, tablet eller computer med kamera for at bruge SnakSammen.

Spørgsmål og svar til dig der ønsker at bruge SnakSammen

SnakSammen er en digital samtaletjeneste. Samtalerne er hverdagssnakke og støtte fra frivillige i Røde Kors. Det er hverken terapi, rådgivning eller sprogtræning.  

De frivillige er alle vidt forskellige, men fælles for dem alle er, at de har stor lyst til at tale med andre mennesker. De er ikke professionelle rådgivere, men går op i at skabe et trygt og fortroligt rum for gode samtaler.  

SnakSammen er for alle voksne (> 18 år), der savner nogen at tale med i hverdagen. Der er ingen krav eller ventelist. Du kan booke din første tid her

Ja, de frivillige i Røde Kors har tavshedspligt, og det I taler om i samtalerne bliver derfor mellem dig og den frivillige. Du bestemmer selv, hvad du har lyst til at dele om dig selv. 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til Snaksammen, er du altid velkommen til at skrive til os på snaksammen@rodekors.dk

bliv frivillig i røde kors hovedstaden

Vil du være frivillig i SnakSammen?

Som frivillig samtaleven taler du med mennesker, der har behov for en snak. Vi bruger video, fordi vi tror på, at det er vigtigt for en nærværende samtale, at man kan se hinanden.

SnakSammen er bare en snak mellem to mennesker. Den ene er måske lidt ensom, bekymret eller isoleret, og den anden er dig. I kan snakke om alt mellem himmel og jord. Vær spørgende og nysgerrig. Del gerne af dig selv. SnakSammen er ikke en rådgivning, selvom den, du taler med, måske søger et godt råd fra dig.

Hvad forventer vi af dig?  

Du skal som frivillig bestræbe dig på at give brugeren en god oplevelse. Det kræver, at du er i stand til at lytte til andre, være forstående og føre en samtale. Du vil opleve, at det varierer fra bruger til bruger, hvad du skal være mest opmærksom på. Nogle er meget snakkesalige, og andre har brug for, at du kan hjælpe lidt på vej.  

Hvor og hvornår skal du hjælpe?   

Den virtuelle samtale finder sted gennem et på forhånd fastlagt møde, som du selv har valgt tidspunkt og længde af. Mødet oprettes af dig som frivillig gennem online platformen Boblberg.dk.  

Du kan vælge at afsætte alt fra 15 minutter til 1 time. Det kræves, at du kan afsætte minimum 3 møder på tjenesten om ugen. Det kunne f.eks. være 3 møder, der varer 15 minutter.  

  • Vil du hellere have en gåven?

    Gåvenner er et tilbud for dig, der er fyldt 65 år, og som ønsker at få mere frisk luft og bevægelse ind i din hverdag samtidigt med, at du lærer et andet menneske at kende.

    Få dig en gåven
  • Foretrækker du Tryghedsopkald?

    Tryghedsopkald er for dig, der bor alene og som gerne vil blive ringet op hver dag af den samme frivillige for at sikre, at du har det godt.

    Få et Tryghedsopkald
  • Vil du med på tur?

    Turtjenesten tilbyder forskellige oplevelser for dig, der er fyldt 65 år og bor i Københavnsområdet.

    Se hvilke ture vi tilbyder