Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Få en brevven

Brevvenner er et tilbud for dig, der er fyldt 65 år, og som har lyst til at lære et andet menneske at kende.

Gennem det håndskrevne brev, kan I lære hinanden at kende på samme måde som gode gammeldags pennevenner.

Brevvenner er nysgerrige og nærværende relationer, hvor du får mulighed for både selv at fortælle samt at få indblik i et andet menneskes liv.

Vil du vide mere?

Så kan du kontakte teamet bag Brevvenner på mail 
rkh.al.brevvenner@rodekors.dk

Hvad I skriver om, er helt op til jer. Det kan være I deler samme interesser, og vil dele lidt af jeres hverdag med hinanden. Det er altid den samme frivillige, du skriver med, så I vil få rig mulighed for at lære hinanden godt at kende.

Det er også helt i orden, hvis man ikke selv vil skrive breve, men bare synes det kunne være hyggeligt at modtage en hilsen en gang imellem.

De frivillige brevvenner er mennesker i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde. Fælles for dem er, at de har overskud og lyst til at skrive og lære dig at kende.

BLIV FRIVILLIG BREVVEN

Brevvenner er frivillige, der skriver breve eller korte hilsener til ældre medborgere, der bor på plejehjem eller i eget hjem. Som frivillig Brevven kan du være med til at skabe glæde i hverdagen for en ældre medborger. For mange seniorer er det håndskrevne brev forbundet med stor nostalgi, og du kan som Brevven give en ældre medborger en hverdagsbegivenhed at se frem til.

At skrive et brev kræver nærvær og fordybelse. I Brevvenner sætter vi pris på langsommeligheden, men samtidig er Brevvenner også en fleksibel aktivitet, hvor du kan skrive breve, hvor du vil, og når det passer dig.

Nogen af de ældre medborgere vil være i stand til – og have stor lyst til – at skrive tilbage til dig og opbygge en relation gennem brevvekslingen på samme måde som gammeldags pennevenner. De fleste ældre medborgere vil dog bare blive glade for at modtage din hilsen. Hvis modtageren af dine breve ikke har mulighed for at skrive tilbage, vil du få en tilbagemelding på dine breve fra personalet på det plejehjem, hvor din brevven bor, eller fra en anden kontaktperson.

Hvad forventer vi af dig?

Der er ingen særlige krav til at blive brevven. Du skal blot kunne lide at skrive breve og have tid og lyst til at gøre en forskel for en ældre medborger. Du må gerne have noget på hjerte og lyst til at fortælle lidt om dig selv, samfund, kultur eller andet, som du og din brevven synes er spændende. Som brevven er det vigtigste, at du har lyst til at glæde et andet menneske med håndskrevne breve. Du forpligter dig til at sende et brev ca. hver tredje uge.

Hvor findes brevvenner?

Brevvenner er til stede på flere plejehjem i Røde Kors Hovedstaden, men som frivillig kan du have bopæl i hele landet.

Jeg vil gerne høre mere om at blive frivillig

Jeg vil gerne have en brevven

Bliv ringet op hver dag af en frivillig

FÅ ET TRYGHEDSOPKALD

Et gratis tilbud til alle borgere over 65 år i Københavns Kommune

FÅ EN SENIORGUIDE