Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Seniorguiden sikrer at seniorer kan få hjælp og støtte med de spørgsmål og bekymringer de end måtte have, af stort og småt. Det kan være spørgsmål om praktiske ting, såsom flytning, sundhed, pension eller Borgerservice. Det kan også være hjælp til at skabe overblik over kommunale og frivillige organisationers tilbud til seniorer. Man kan enten blive guidet telefonisk eller få besøg af en frivillig seniorguide i hjemmet.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til Seniorguiden, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 69157157

Vi har telefontid mandag til fredag fra kl. 9-12.

Vil du være frivillig i Seniorguiden?

Som seniorguide har du mulighed for at løfte to forskellige opgaver. Enten kan man guide over telefonen eller guide borgeren ved et hjemmebesøg. Du får derfor mulighed for at gøre en forskel for ældre borgere  i Seniorguiden.

Hvad forventer vi af dig?  

Man skal være god til at tale og lytte i telefonen og sørge for at borgeren får en god oplevelse og den rette hjælp. Man skal kunne opsøge viden digitalt. Har man en socialfaglig baggrund, faglig viden om privatøkonomi og arv fx er det en hjælp. Men vigtigst af alt er at man er god til at søge viden og kan guide derhen, hvor borgeren kan få de rette svar, hvis ikke man selv ligger inde med dem.  

Hvor og hvornår skal du hjælpe?   

Seniorguiden er åben alle hverdage fra 9-12. Du skal kunne tilbyde din tid ad hoc når opgaverne melder sig. Guidningen foregår primært i dagtimerne og de tidlige aftentimer, men du vil i høj grad selv kunne planlægge, hvilke tidspunkter du arbejder.

 • Vil du hellere have en gåven?

  Gåvenner er et tilbud for dig, der er fyldt 65 år, og som ønsker at få mere frisk luft og bevægelse ind i din hverdag samtidigt med, at du lærer et andet menneske at kende.

  Få dig en gåven
 • Foretrækker du Tryghedsopkald?

  Tryghedsopkald er for dig, der bor alene og som gerne vil blive ringet op hver dag af den samme frivillige for at sikre, at du har det godt.

  Få et Tryghedsopkald
 • Vil du med på tur?

  Turtjenesten tilbyder forskellige oplevelser for dig, der er fyldt 65 år og bor i Københavnsområdet.

  Se hvilke ture vi tilbyder