Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Er du eller din familie ny i Danmark og har svært ved at lære danskerne at kende? Eller har du boet i Danmark gennem længere tid uden at få nogen danske venner?

Så er en venskabsfamilie eller venskabsperson måske noget for dig.

Gennem Venner Viser Vej kan du eller din familie få tilknyttet en person, et par eller en familie med kendskab til Danmark. Det kan være personer, der er født og opvokset i Danmark, eller personer, der er flyttet til landet og har boet her i et stykke tid. Ordningen er en god mulighed for at få indblik i den danske kultur og det danske sprog. Men det er også en genvej til at knytte nye venskaber og skabe et netværk i Danmark.

En venskabsperson kan også hjælpe med at forstå dokumenter fra det offentlige og give støtte i forbindelse med uddannelse og job. Vedkommende kan også vise dig vej til fællesskaber og foreninger og hjælpe dig med at blive bekendt med lokalområdet. 

I mødes cirka to gange om måneden – det kan være til aftensmad derhjemme, en tur på museum, eller hvad I nu har lyst til. Venskaberne etableres på baggrund af ønsker til venskabet og behovet for støtte. Lyder det som noget for dig, kan du kontakte os og høre mere via oplysningerne i boksen til højre. 

BLIV FRIVILLIG

Som frivillig venskabsfamilie eller venskabsperson udgør du en vigtig social relation for enkeltpersoner, par eller familier, som mangler et netværk i Danmark. Som frivillig er du med at skabe sociale relationer mellem danskere og mennesker, der er migreret til Danmark, og som mangler et netværk. Vær opmærksom på, at du skal have mulighed for at mødes to gange om måneden.

Ud over at være en social relation for deltageren, har du som frivillig en viden og kendskab til det danske sprog, system og kultur, som deltageren kan have glæde af at få del i og som kan hjælpe deltageren på vej til et nyt liv i Danmark. Du kan også vise vej til andre tilbud i byen, som kan være relevante for deltageren, eller hjælpe i forbindelse med job og uddannelse.

Når du melder dig som frivillig, vil du desuden – evt. sammen med din familie eller person – komme til en indledende samtale, hvor du kan høre nærmere om aktiviteten og fortælle om dig selv, så vi kan finde det rigtige match. Vi sammensætter folk på baggrund af faktorer som fælles interesser, geografisk placering, jævnaldrende børn eller lignende. 

Som frivillig vil du også opleve at få meget igen. Du kan få indsigt i et andet sprog, en anden kultur og en anden måde at leve livet på. Det kan også være, du vil opleve, at I ikke er så forskellige, som I troede.


Hvad forventer vi af dig?   

Vores frivillige tæller enkeltpersoner og par såvel som børnefamilier. Dog skal du være fyldt 18 år. Du skal være robust, initiativrig, nysgerrig og villig til at åbne dit hjem for en anden familie. Det er også godt, hvis du er tålmodig og kan lide at lære fra dig.  

Vi matcher personer og familier fra København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?   

I Venner Viser Vej anbefaler vi, at I mødes cirka to gange om måneden. I bestemmer selv, hvor og hvad I vil lave. I kan eksempelvis besøge hinanden, spise sammen, gå ture eller dyrke sport sammen.    

Kontakt os på venskab.rkh@rodekors.dk for at høre mere

VIL DU VIDE MERE?

Vil du høre mere om Venner viser vej eller muligheden for at blive frivillig?

Kontakt os her:

venskab.rkh@rodekors.dk

venskab.rkh@rodekors.dk

DET GØR VI OGSÅ

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange. Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.

Hør Dorte fortælle om at være frivillig i Venner Viser vej

Jeg vil gerne høre mere om at være frivillig

Vil du være frivillig for en familie?

Hør mere Familieven

Bliv frivillig her

Vil du støtte en småbørnsfamilie?

Frivillig Forældrestøtte

Læs mere her