Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

OBS! Vi har desværre lukket for henvendelser i Venner Viser Vej, da vi mangler frivillige ledere.

Er du eller din familie ny i Danmark og har svært ved at lære danskerne at kende? Eller har du/I boet i Danmark i længere tid og savner danske venner? Så er VENNER VISER VEJ måske noget for dig.

I VENNER VISER VEJ får du eller din familie tilknyttet en person, et par eller en familie med kendskab til Danmark. Det kan være personer, der er født og opvokset i Danmark, eller personer, der er flyttet til landet og har boet her et stykke tid. Det er en mulighed for at få indblik i den danske kultur og sprog. Det kan være en genvej til at knytte venskaber og skabe netværk i Danmark.

En venskabsfamilie/-person kan hjælpe med at forstå dokumenter i e-boks og give støtte i forhold til uddannelse og job. I mødes cirka to gange om måneden og I aftaler med hinanden, hvor I mødes og hvad I laver sammen. Venskaberne etableres på baggrund af ønsker og behov for støtte. For at få en frivillig ven skal der være lyst og overskud til at indgå i en relation med en frivillig person, par eller familie.

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes om at få en ven. 

Brug for mere information?

Har du spørgsmål til Venner Viser Vej, er du altid velkommen til at skrive til os på venskab.rkh@rodekors.dk

Vil du være frivillig i Venner Viser Vej?

Som frivillig venskabsfamilie eller venskabsperson bliver du en vigtig relation for migranter eller flygtninge, som mangler et netværk i Danmark. Deltagerne kan være enkeltpersoner, par eller familier. Som frivillig har du en viden og et kendskab til det danske sprog, system og kultur, som deltageren kan have gavn af. Du kan også vise vej til andre tilbud i byen, som kan være relevante for deltageren, eller hjælpe i forbindelse med job og uddannelse. I mødes cirka to gange om måneden og I aftaler med hinanden hvor I vil mødes og hvad I har lyst til at lave sammen.

Vi sammensætter folk på baggrund af fællesinteresser, geografisk placering, jævnaldrende børn eller lignende. Du kan blive frivillig som enkeltperson, par eller som familie. Hvis du har lyst til at åbne dit hjem for en anden familie, og er du nysgerrig, initiativrig og villig til at lære fra dig, så hører vi meget gerne fra dig!

Har du lyst til at prøve kræfter med at stå i spidsen for Venner Viser Vej, og blive en del af et engageret team, hvor vi brænder for opgaven, løfter i flok og hygger os også sammen? 

Du får erfaring med rekruttering, koordinering og ledelse af frivillige. Ansøg her, og så hører du fra os.

SÅDAN BLIVER DU MATCHET

Udfyld tilmeldingsformular


Du udfylder tilmeldingsformularen du her på siden, med henblik på at blive kontaktet af vores matchteam.

Indledende samtale med matchteamet

Frivillig fra matchteamet ringer dig op og snakker med dig om mulighederne for at være frivillig, så I sammen kan finde den helt rigtige aktivitet til dig.

Samtale med frivillig leder

Du sættes du i forbindelse med en frivillig leder, som inviterer dig til en frivilligsamtale, hvor vi snakker om hvilken rolle der passer bedst til dig.

Du starter som frivillig

Du er nu klar til at starte dit frivillige engagement. Vi sørger altid for at klæde dig godt på til rollen.

 • Har du og din familie brug for netværk?

  I Familienetværket får børnefamilier mulighed for hygge sig og få et pusterum i hverdagen, samtidig med at de kan danne relationer til andre børnefamilier.

  Læs mere om Familienetværket
 • Har du små børn og brug for støtte?

  I God start på livet ønsker vi at støtte nybagte og småbørnsforældre med børn i alderen 0-2 år.

  Læse mere om God Start På Livet
 • Er du kvinde og har været udsat for vold?

  Qnet er for kvinder, der har oplevet vold i en nær relation, boet på krisecenter eller som på anden vis har brudt med volden.

  Læse mere om Qnet