Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Café Rød Sol er et fællesskab for dig, som er ung i alderen 18-34 år og lever med psykisk sårbarhed. Café Rød Sol er et socialt fællesskab og frirum hvor vi spiser og laver mad sammen. Derudover er der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter fx brætspilsaften, madlavning, filmaften og ture ud af huset såsom en tur i biografen, klatring mm.

Café Rød Sol ligger i aktivitets- og samværstilbuddet Ungehus CPH på Hørsholmsgade i København N. Her mødes unge og frivillige i nogle hyggelige timer hver onsdag. Caféen er åben fra kl. 16.00 til 20.00 med mulighed for at komme senere på eftermiddagen.

Det kræver ikke tilmelding at deltage i Café Rød Sol. Du kan kigge forbi om onsdagen og deltage i det omfang, du har lyst til. Du kan følge med på vores Facebook-side eller kontakte os på rkh.ung@rodekors.dk, hvis du vil høre mere.

Vil du vide mere?

Send os en mail på rkh.ung@rodekors.dk

Vil du være frivillig i Café Lauritz?

Som frivillig i Café Rød Sol vil du være en del af et team, der faciliterer et meningsfuldt fællesskab for de unge. Målgruppen henvender sig til unge, der ønsker et større socialt netværk og flere relationer. Flere af de unge er tidligt i livet blevet ramt af psykisk sårbarhed og har på den baggrund haft svært ved at fastholde et netværk og større fællesskab. For nogle har det haft den konsekvens at de kæmper med følelsen af ensomhed og social isolation.

Hvad forventer vi af dig?  

Som frivillig i Café Rød Sol skal du være rummelig, lyttende og have et godt humør. Du er jævnaldrende med de unge og har overskud til at være noget for andre.

I frivilliggruppen vil I sammen skabe rammerne og stabiliteten for fællesskabet, hvor I især vil fokusere på det gode samvær og ligeværdige relationer.

Du bliver inviteret til en samtale, hvor du hører mere om aktiviteten og målgruppen, samtidig med at du får mulighed for at fortælle mere om dig selv.

Du bliver klædt på til rollen med introkursus, supervision, kompetencekurser og sparring.

Hvor og hvornår skal du hjælpe?  

Caféen foregår i Ungehuset CPH på Hørsholmsgade i København N. Aktiviteten udbydes hver onsdag i tidsrummet 16.00-20.00. Vi forventer, at du som minimum kan deltage to gange om måneden.

 • Savner du fællesskaber?

  Vores netværkshuse er for dig, som gerne vil møde nye mennesker i trygge omgivelser – uanset om du er ung eller ældre, har børn eller er alene.

  Læs om Netværkshuset Nørrebro
 • Vil du have en Besøgsven?

  I Besøgsvenner bliver du matchet med en frivillig, som du kan snakke med om løst og fast samt lave forskellige aktiviteter med.

  Gå til Besøgsvenner
 • Har du brug for at bevæge dig?

  Bevægelsesvenner er et tilbud til dig, der lever med psykisk sårbarhed og ønsker at skabe en relation til et andet menneske gennem bevægelse og motion.

  Få en Bevægelsesven