Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden kan du være med til at skabe positive forandringer. Det gør vi gennem aktive, meningsfulde fællesskaber for voksne og familier, der savner netværk og støtte.  

Alle vores aktiviteter drives af frivillige. Da vi har over 40 forskellige aktiviteter, er mulighederne mange for at gøre en forskel som frivillig. Her på siden kan du læse mere om, hvor der er brug for dig som frivillig. 

DET SKER LIGE NU

Velkomstmøde for frivillige

Til Velkomstmødet møder du andre, der som dig netop er startet som frivillig i én af Røde Kors Hovedstadens mere end 50 aktiviteter.

Sammen lærer I organisationen endnu bedre at kende og får indsigt i, hvordan du sammen med ca. 3.000 andre frivillige hjælper hovedstadens socialt udsatte borgere. Du får også viden om, hvor du finder kurser og events for frivillige.

Bliv dus med demens

Demensrådgiver Kate Espe fra Center for Demens vil til denne temaaften give fif og værktøjer til godt samvær med mennesker med demens.

Alle der er en del af Røde Kors Hovedstadens aktiviteter er velkomne.

Én-til-en aktiviteter

Fællesskaber

frokostpausen

Her og Nu-Hjælp

samarit

Kommunikation og Administration

Mennesker

Genbrug

RødeKors-butik

Leder

HER MANGLER VI FRIVILLIGE LIGE NU

opslag lige nu

Vent venligst, henter data...

HVOR SKAL JEG STARTE SOM FRIVILLIG?

Vores dygtige team af matchfrivillige sidder klar til at hjælpe dig med at finde ud af, hvor netop dine interesser, profil og kompetencer kan gøre en forskel. I videoen kan du høre mere om matchteamet, og hvordan de kan hjælpe dig.  

SÅDAN BLIVER DU MATCHET

Du udfylder tilmeldingsformularen her på siden, med henblik på at blive kontaktet af vores Matchteam. 

En frivillig fra Matchteamet ringer dig op og snakker med dig om mulighederne for at være frivillig, så I sammen kan finde den helt rigtige aktivitet til dig. 

Du sættes i forbindelse med en frivillig leder, som inviterer dig til en frivilligsamtale, hvor I snakker om hvilken rolle, der passer bedst til dig. 

Du er nu klar til at starte dit frivillige engagement. Vi sørger altid for at klæde dig godt på til rollen. 

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Vores dygtige team af matchfrivillige sidder klar til at hjælpe dig med at finde ud af, hvor netop dine interesser, profil og kompetencer kan gøre en forskel. 

Skriv til os på rkh.frivillig@rodekors.dk eller ring på 60100063.

Telefonen har åbent:

– Mandag kl. 17.00 – 20.00

– Onsdag kl. 15.00 – 18.00

– Torsdag kl. 15.00 – 18.00

SPØRGSMÅL OG SVAR

Det er godt at overveje om du har tid og overskud til at være frivillig. Derudover kan du med fordel gøre dig nogle tanker om, hvad der vil motivere dig i din rolle som frivillig, da det er noget, du skal bruge din fritid på, og som gerne skal give dig god energi. 

Alt efter hvilken aktivitet du er interesseret i, er der nogle faglige og personlige egenskaber, som er en fordel. Hvis du overvejer at blive besøgsven, er det fx godt, hvis du har overskud til at sætte et andet menneske i centrum, og har tid til at mødes regelmæssigt. Vil du gerne være frivillig leder kan det være en fordel at have flair for koordinering og relationsarbejde.  

Du kan læse mere om vores forskellige aktiviteter her. 

Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden er du med til at gøre en forskel for mennesker, der savner netværk og støtte. Vores aktiviteter henvender sig særligt til ensomme seniorer, sårbare børnefamilier, psykisk sårbare og mennesker i akut krise. Vores aktiviteter er til for mennesker der bor i København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør Kommune.   
 

Du kan læse mere om, hvor du kan gøre en forskel her.

Det afhænger både af, hvor meget tid du gerne vil bruge og hvilke aktiviteter, du vælger.

Mange aktiviteter er ret fleksible, når det gælder tidsforbrug.  Andre aktiviteter ligger på faste dage og i faste tidsrum.

I Røde Kors Hovedstaden skal du være fyldt 15 år for at være frivillig. 

I nogle af vores aktiviteter kan der være en særlig aldersgrænse (fx Drømmeagenter).

Yes, you can volunteer as an English speaking volunteer in Red Cross Copenhagen.

You can see the options here.

Du vil, som frivillig i Røde Kors Hovedstaden, modtage oplæring i alle vores aktiviteter. Vi sørger for, at frivillige er godt klædt på til rollen.  

I nogle aktiviteter kræver det, at du deltager i et introduktionskursus og i andre aktiviteter, skal du tage en grunduddannelse (fx Samaritkorpset eller Offerrådgivningen).  

Du kan som nyopstartet frivillig deltage i et Velkomstmøde, hvor du vil blive introduceret til Røde Kors Hovedstaden. 

Som frivillig I Røde Kors har du altid mulighed for at tilmelde dig forskellige kurser, som er gratis. Du kan se alle vores kurser og events her. 

Udfyld formularen her, og så kontakter vi dig for en uforpligtende samtale om mulighederne for at blive frivillig. 

Du er også altid velkommen til at skrive til os på rkh.frivillig@rodekors.dk eller ringe på 6010 0063. Vi har åbent for telefonerne: 

– Mandag kl. 17.00 – 20.00 

– Onsdag kl. 15.00 – 18.00 

– Torsdag kl. 15.00 – 18.00 

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes med henblik på at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden. 

netværkshuse

Én-til-én aktiviteter

I en en-til-en aktivitet, mødes du med en deltager over en periode og laver noget sammen.

Vil du se de forskellige aktiviteter, hvor du kan hjælpe til, så klik på kategorierne nedenunder

Midt i Livet

Har du lyst til at tilbyde dit selskab og er du god til at lytte, være nærværende og give tryghed?

Som frivillig besøgsven udfylder du en vigtig plads i et andet menneskes liv. De fleste besøgsmodtagere lever med psykiske udfordringer, som for eksempel angst eller depression. Læs mere her.

Som frivillig bevægelsesven får du mulighed for at lære et nyt menneske at kende, der ønsker mere bevægelse og nærvær i sin hverdag. Som frivillig skal du have tid og lyst til at mødes med din bevægelsesven to gange om måneden. Læs mere her

Som frivillig samtaleven taler du med mennesker, der har behov for en snak. Vi bruger video, fordi vi tror på, at det er vigtigt for en nærværende samtale, at man kan se hinanden.

SnakSammen er bare en snak mellem to mennesker. Den ene er måske lidt ensom, bekymret eller isoleret, og den anden er dig. I kan snakke om alt mellem himmel og jord. Læs mere her.

Familie

Som frivillig forældrestøtte i God start på livet får du en særlig rolle i en families liv. Du vil give støtte til nye forældre og småbørnsfamilier om forældrerollen, styrke forældrenes overblik og overskud i hverdagen og fx introducere familien til relevante tilbud i deres nærområde.

Læs mere her.

Som frivillig i Qnet bliver du matchet med en kvinde, som har behov for hjælp til at finde fodfæstet igen efter brud med en voldelig relation. I mødes ca. 2-3 gange om måneden og i finder sammen ud af hvad I gerne vil bruge tiden på. Det kan være at dit match har behov for en samtalepartner, støtte til møder med kommunen eller hendes rolle som mor.

Læs mere her.

Som frivillig  venskabsperson bliver du en vigtig relation for migranter eller flygtninge, som mangler et netværk i Danmark. Deltagerne kan være enkeltpersoner, par eller familier. Som frivillig har du en viden og et kendskab til det danske sprog, system og kultur, som deltageren kan have gavn af. Du kan også vise vej til andre tilbud i byen, som kan være relevante for deltageren, eller hjælpe i forbindelse med job og uddannelse. I mødes cirka to gange om måneden og I aftaler med hinanden hvor I vil mødes og hvad I har lyst til at lave sammen.

Læs mere her.

Senior

Som besøgsven bringer du nærvær og glæde og har derfor en stor betydning i et andet menneskes hverdag. Du bliver matchet med en besøgsmodtager, som du besøger efter aftale – typisk hver uge i 1-2 timer. Hvad I laver, er op til jer. I kan eksempelvis drikke kaffe, tale om ugens begivenheder eller gå en tur. Det vigtigste er, at mødet mellem jer bygger på medmenneskelighed.

Læs mere her.

Som gåven får du en stor betydning for en ældre, som ønsker bevægelse og nærvær i sin hverdag.

Vi matcher dig med en ældre, som vi mener, du vil passe godt sammen med. Vi tager naturligvis også højde for, hvornår og hvor ofte, du kan være frivillig gåven. Uanset om du vil være gåven i et par måneder eller gennem en længere periode vil du bringe stor glæde.

Læs mere her.

Som frivillig samtaleven taler du med mennesker, der har behov for en snak. Vi bruger video, fordi vi tror på, at det er vigtigt for en nærværende samtale, at man kan se hinanden.

SnakSammen er bare en snak mellem to mennesker. Den ene er måske lidt ensom, bekymret eller isoleret, og den anden er dig. I kan snakke om alt mellem himmel og jord. Læs mere her.

Som frivillig i Tryghedsopkald ringer du til den samme borger hver morgen eller formiddag for at sikre, at vedkommende har det godt. Ved at foretage en ganske kort telefonopringning på 1-3 minutter, kan du som frivillig være med til at skabe tryghed og ro hos en ældre medborger.

Læs mere her.

frokostpausen

Fællesskaber

I fællesskabsaktiviteter er du med til at facilitere aktiviteter for større grupper af deltagere.

Vil du se de forskellige aktiviteter, hvor du kan hjælpe til, så klik på kategorierne herunder.

Midt i Livet

Som Bevægelsesven i et Bevægelsesfællesskab bliver du facilitator og tovholder på et Bevægelsesfællesskab, hvor mennesker med en psykisk sårbarhed, føler sig trygge i at deltage.

Som frivillig vil du blive matchet med andre frivillige og deltagere, ud fra fælles ønsker, interesser og behov.

Læs mere her.

Som frivillig på Café Lauritz vil du være en del af et frivilligteam, der faciliterer et meningsfuldt fællesskab for psykisk sårbare unge. Målgruppen henvender sig til unge, der savner relationer og et større socialt netværk.

Som frivillig på Café Lauritz skal du være rummelig og lyttende. Du skal være med til at understøtte og styrke sociale kompetencer for de unge, samt øge deres selvværd og hjælpe til at bryde ensomheden og isolationen via socialt samvær og fællesskab.

Læs mere her.

Som frivillig i Café Rød Sol vil du være en del af et team, der faciliterer et meningsfuldt fællesskab for de unge.

Som frivillig i Café Rød Sol skal du være rummelig, lyttende og have et godt humør. Du er jævnaldrende med de unge og har overskud til at være noget for andre.

Læs mere her.

Som frivillig på Café Thor gør du en forskel for beboerne i E-huset, som har et aktivt alkoholforbrug. De fleste af beboerne er mænd i aldersgruppen 50-70 år.

Som frivillig på Café Thor gør du en forskel for beboerne i E-huset, som har et aktivt alkoholforbrug. De fleste af beboerne er mænd i aldersgruppen 50-70 år.

Læs mere her.

FriRum er et fællesskab for mænd mellem 30 og 65 år, som står et svært sted i livet. 

Som frivillig vil du være med til at planlægge forskellige  som fx fællesspisning, spilaftener, workshops mm. Hvis du har en særlig interesse for noget kan det måske komme i spil. 

FriRum åbner i januar 2025. 

Læs mere her.

Røde Kors Fællesskabet henvender sig til beboerne på bostedet Røde Mellemvej, der har forskellige former for psykiske udfordringer og sårbarheder, men fælles for dem er, at de savner socialt samvær.

Som frivillig skal du være åben, rummelig og stabil. Du skal have tid og overskud til at være noget for andre mennesker, som har det svært. Du er god til at lytte, og du møder mennesker i øjenhøjde.

Læs mere her.

Som frivillig i Netværkshuset Nørrebro er du med til at skabe et hyggeligt værested med plads til mennesker i alle aldre og med forskellige kulturelle og sociale baggrunde. Sammen med husets brugere og frivillige vil du være med til at forberede og gennemføre forskellige aktiviteter som fællesspisning og værksteder samt at skabe en tryg og hyggelig atmosfære.

Læs mere her.

Som frivillig i Netværkshuset Kastruplund er du med til at understøtte et aktivt meningsfyldt fællesskab med plads til mennesker med forskellige kulturelle og sociale baggrunde.

Sammen med husets deltagere og frivillige vil du være med til at forberede og gennemføre forskellige aktiviteter som fællesspisning, værksteder og gåture samt skabe en tryg og hyggelig atmosfære.

Læs mere her. 

Terminal 1 er et åbent tilbud for voksne, der ønsker at opbygge et liv uden rusmidler.

Som frivillig i Terminal 1 skal du have overskud og tålmodighed til at støtte andre mennesker. Du vil være med til at støtte brugerne i at etablere eller opretholde et liv uden misbrug. Det kræver ingen særlig uddannelse eller erfaring, men det forventes, at du er moden og stærk nok til at kunne rumme brugernes fortællinger.

Læs mere her.

Værket er et fællesskab for mennesker mellem 30 og 60 år, som ønsker at styrke deres. sociale kompetencer. 

Som gruppeleder i Værket er du med til at skabe rammerne om meningsfulde samtaler om ensomhed og meget andet. Du vil bidrage til at bryde med ensomhed som et tabu og støtte op om modet, engagementet og kompetencerne hos deltagerne i gruppen.

Læs mere her.

Familie

Vores sommerlejre er for familier, som måske ikke har så mange muligheder for, at lave oplevelser i deres sommerferier. 

Som frivillig på Røde Kors Hovedstadens familielejre, er du med til at gøre en stor forskel for familier og børn i udsatte positioner samt at give dem nogle gode oplevelser. Du bliver desuden en del af et unikt fællesskab af frivillige, som sammen skaber lejren for første gang.

Læs mere her.

I Familienetværket får børnefamilier mulighed for hygge sig og få et pusterum i hverdagen, samtidig med at de kan danne relationer til andre børnefamilier.

Som frivillig i Familienetværket får du stor betydning for børnefamilier med begrænset socialt netværk. Igennem fællesspisninger vil du sammen med et team af frivillige få mulighed for at støtte sårbare børnefamilier, ved at være nærværende, lyttende og planlægge aktiviteter, som passer til familiernes ønsker og behov.

Læs mere her.

Som frivillig i Qnet netværket, er du med til at hjælpe kvinder, som har brudt med en voldelig relation.

Ca. hver 6 uge, skal du være med til at stå for et arrangement for kvinderne. Det kan være at i spiser sammen, tager på udflugt eller noget helt tredje.

Læs mere her.

ForældreCaféen er en udvidelse af God Start på Livet, hvor familier med småbørn kan mødes med andre familier og skabe netværk. 

Som frivillig i ForældreCaféen, vil du være med til at sætte rammerne for de aktiviteter, der bliver lavet for familierne i caféen. 

Læs mere her.

Senior

Herreklubben er et aktivt socialt fællesskab for mænd, der er fyldt 65 år.

Beskrivelse kommer

Vi leder derfor efter dig, der har lyst til at komme med i et nyt frivilligt fællesskab af plejehjemsvenner, der bliver klædt godt på til at blive knyttet op til et plejehjem og bidrage til fællesarrangementer, gåture, hygge og nærvær.

Du bliver som plejehjemsven koblet sammen med et plejehjem eller ældreboligområde, hvor du kommer fast enten hver eller hver anden uge.

Læs mere her.

Seniorcaféen er for seniorer som har lyst til at blive en del af et fællesskab med andre seniorer. 

Som frivillig i seniorcaféen vil du være med til at fascilitere samvær og aktiviteter der udbydes i caféen.

Læs mere her.

Seniorsamtaler er et samtaleforløb for mennesker, som befinder sig i overgangen fra erhvervslivet til pensionistlivet.

Beskrivelse kommer

Du kan blive frivillig i Turtjenesten som turleder eller chauffør. Turlederen planlægger turene og står også for det praktiske såsom at bestille bord og hjælpe deltagerne ind og ud af bussen.

Chaufføren er ansvarlig for kørslen og planlægningen af ruten, inklusiv afhentning og aflevering. For at blive frivillig chauffør i Turtjenesten skal du have et gyldigt kørekort til personbiler. Du kommer til en testkørsel med en af vores busansvarlige, som godkender nye chauffører.

Læs mere her.

samarit

Her og nu-hjælp

Her og nu-hjælp, er for folk, som har mere akut behov for hjælp. Din rolle som frivillig vil afhænge af aktiviteten.

Vil du se de forskellige aktiviteter, hvor du kan hjælpe til, så klik på kategorierne herunder. 

Som frivillig i Offerrådgivningen er du med til at tilbyde personlig eller telefonisk samtale til ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet og trafikuheld. 

Som frivillig i Offerrådgivningen skal du være robust, have empati og gode kontaktevner. Det er desuden en fordel at have relevant faglig eller erfaringsmæssig baggrund. Du skal være fyldt 28 år for at være offerrådgiver.

Læs mere her.

Som Røde Kors Samarit er du med til mange af hovedstadens idrætsbegivenheder, koncerter og andre arrangementer, hvor vi yder en kvalificeret førstehjælp til deltagerne. 

En Røde Kors Samarit behøver ikke at arbejde i sundhedsvæsenet til daglig. Vi ser lige så gerne, at lærere, håndværkere og buschauffører er samaritter som læger, sygeplejersker og reddere. Vores forskellige baggrund og tilgang til patienten er netop en af vores store styrker.

Læs mere her.

I Maduddelingen kan der hentes gratis og sunde overskudsvarer som for eksempel frugt, grønt og brød.

Det er frivillige, der henter, pakker og uddeler overskudsvarerne, som vi får doneret fra blandt andet steder og butikker som Grønttorvet, Netto og bagerierne Farumhus og The Bread Station. Du kan hjælpe til på flere måder som frivillig i Maduddelingen. Du kan hjælpe i selve uddelingen og kaffesalonen, eller du kan hjælpe til som chauffør.

Læs mere her.

Omsorgscenter Eirsgaard er et tilbud og værested for hjemløse, som er blevet udskrevet fra hospitalet til gaden. 

Som frivillig i omsorgscenteret kan du være med til at støtte patienter, der er udskrevet fra hospitalet efter behandling af en fysisk sygdom, men som endnu ikke er raske nok til at være alene. Støtten er i form af både omsorg, samtale og behandling.

Læs mere her.

Røde Kors Herberg for Kvinder er et herberg for udsatte kvinder, så de har et midlertidigt sted at bo. 

Som frivillig er din vigtigste opgave at yde omsorg og socialt samvær til kvinder i en udsat position. Du samarbejder også med det faste personale om praktiske opgaver for eksempel i forbindelse med aftensmad og oprydning.

Der er desuden mulighed for at være med til at løfte forskellige aktiviteter såsom strikkecafé, havearbejde og yoga.

Læs mere her.

Et tilbud til udsatte borgere, som mangler møbler i deres nye boliger. 

Som frivillig er man med til at afhente møbler der bliver doneret, møbler fra Røde Kors møbellager samt at installere møblerne i modtagers nye hjem. 

Læs mere her.

Som frivillig patientstøtte vil dit selskab og overskud skabe et kærkomment pusterum for patienter og pårørende, der føler sig alene og utrygge på hospitalet. 

Læs mere her.

Som boligmentor hjælper du en ung i jagten på en bolig. De præcise opgaver som boligmentor afhænger dog af, hvilke behov den unge, du bliver matchet med, har.

Du skal være klar på at mødes 2-4 gange om måneden i 6-8 måneder.

Læs mere her.

Mentorordningen er et tilbud til hjemløse kvinder på Røde Kors’ Herberg for Kvinder, som skal flytte fra herberget til egen bolig.

Som frivillig skal du have  lysten og evnerne til at møde kvinderne i øjenhøjde, og skabe en relation, hvor de føler sig trygge i at bede om social og praktisk støtte, når den samme støtte ikke kan findes blandt venner og familie. Det er er vigtigt, at du som frivillig udviser nærvær og rummelighed, og at du er i stand til at lytte og få andre kvinders sårbarhed tæt ind på livet.

Læs mere her.

Kommunikation og Administration

I Røde Kors Hovedstaden har vi en ambition om, at frivillige skal kunne varetage alle opgaver i huset. I kommunikation og administration kan du bl.a. blive frivillig i receptionen, arbejde med SoMe og kommunikation eller noget helt tredje. 

Vil du læse mere om de forskellige roller, så klik på kategorierne herunder. 

Mennesker

Som kommunikationsfrivillig hjælper du til med at få spredt budskabet om alle vores tilbud og aktiviteter.

Som frivillig i kommunikationsgruppen skal man være nysgerrig, god til at få ideer og glad for at samarbejde. Det gør bestemt ikke noget, hvis man har en relevant baggrund inden for kommunikation, journalistik, fotografering, videoproduktion eller lignende. 

Læs mere her.

Som frivillig i sekretariatet hjælper du til med administrative opgaver på vores kontor på Nordre Fasanvej.

Læs mere her.

Som en del af vores matchteam vil du være med til at kontakte og matche potentielle frivillige med aktiviteter, som passer godt på dem. 

Læs mere her. 

RødeKors-butik

Genbrug

Som frivillig i Genbrug står du bl.a. for driften af vores genbrugsbutikker. 

Klik på kategorierne nedenunder for at læse mere om de forskellige roller du kan få. 

Som butiksfrivillig kan dine opgaver variere meget, men kan bl.a. bestå i at sortere, prissætte og holde orden i butikken. I de større genbrugsbutikker er der også mulighed for at få tildelt et ansvarsområde i butikken – for eksempel bogafdelingen eller tøjafdelingen.

Læs mere her.

Beskrivelse kommer.

Beskrivelse kommer.

Bliv medlem af vores Facebook gruppe for frivillige:

  • Ledige frivilligjobs

    På frivilligjob.dk kan du finde beskrivelser af de indsatser, hvor vi mangler frivillige lige nu.

    Se frivilligjobs
  • Bliv frivillig leder

    Vil du bruge dine personlige og faglige kompetencer til at løfte andre frivillige?

    Sådan bliver du frivillig leder
  • Kurser og events

    Vores temaaftener, oplæg, kurser og events er et gratis tilbud til alle vores frivillige.

    Kommende arrangementer