Mental støtte og psykosocial tilgang i hverdagens og verdens katastrofer
Er du nysgerrig på grundbegreberne og principperne i mental sundhed og psykosocial støtte? Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden har du højest sandsynligt hørt om den psykosociale tilgang – men hvad bygger denne tilgang egentlig på? Og hvad betyder det i praksis i hverdagens såvel som verdens katastrofer?
Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden har du højest sandsynligt hørt om den psykosociale tilgang som en af vores grundpiller i de sociale aktiviteter, når vi praktiserer medmenneskelighed. Dansk Røde Kors psykosociale tilgang bygger på forskning i, hvordan man undgår kollektive traumer efter katastrofer, og hvordan man styrker den enkeltes og kollektivets robusthed. Dette kursus tager udgangspunkt i elementerne i velværebegrebet, og pakker dernæst emnerne i den psykosociale metode ud, så du som frivillig har mulighed for at få en indgående forståelse for teorien og metoden bag dit frivillige virke i de sociale aktiviteter.
Principperne er gode at kende til, for de kan anvendes i hverdagens små såvel som i de helt store katastrofer. Det er også nyttigt at have en forståelse for, hvad man selv kan gøre, fordi det fremmer psykisk sundhed, trivsel og velvære selv at være aktiv efter en ulykke.
Underviser
Kurset afholdes af Ea Suzanne Akasha, rådgiver i Røde Kors Røde Halvmånes psykosociale reference center, som vil belyse temaerne gennem både øvelser og eksempler fra Røde Kors psykosociale indsatser i krigs- og katastrofeområder. Som afslutning på kurset, vil der være mulighed for at tænke over, hvordan principperne kan bruges i praksis i dit og de øvrige kursisters frivillige arbejde.