Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

At the moment, all our courses and events are only conducted in Danish

If you have any questions regarding our courses and events, you can always reach out to development consultant Katrine Elbæk at katelb@rodekors.dk.

Upcoming courses and events

Mental støtte og psykosocial tilgang i hverdagens og verdens katastrofer

Er du nysgerrig på grundbegreberne og principperne i mental sundhed og psykosocial støtte? Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden har du højest sandsynligt hørt om den psykosociale tilgang – men hvad bygger denne tilgang egentlig på? Og hvad betyder det i praksis i hverdagens såvel som verdens katastrofer?

Som frivillig i Røde Kors Hovedstaden har du højest sandsynligt hørt om den psykosociale tilgang som en af vores grundpiller i de sociale aktiviteter, når vi praktiserer medmenneskelighed. Dansk Røde Kors psykosociale tilgang bygger på forskning i, hvordan man undgår kollektive traumer efter katastrofer, og hvordan man styrker den enkeltes og kollektivets robusthed. Dette kursus tager udgangspunkt i elementerne i velværebegrebet, og pakker dernæst emnerne i den psykosociale metode ud, så du som frivillig har mulighed for at få en indgående forståelse for teorien og metoden bag dit frivillige virke i de sociale aktiviteter.

Principperne er gode at kende til, for de kan anvendes i hverdagens små såvel som i de helt store katastrofer. Det er også nyttigt at have en forståelse for, hvad man selv kan gøre, fordi det fremmer psykisk sundhed, trivsel og velvære selv at være aktiv efter en ulykke.

Underviser

Kurset afholdes af Ea Suzanne Akasha, rådgiver i Røde Kors Røde Halvmånes psykosociale reference center, som vil belyse temaerne gennem både øvelser og eksempler fra Røde Kors psykosociale indsatser i krigs-  og katastrofeområder. Som afslutning på kurset, vil der være mulighed for at tænke over, hvordan principperne kan bruges i praksis i dit og de øvrige kursisters frivillige arbejde.

Type Kursus for frivillige
Kursusdato 2023-12-11 17:00 19:30
Målgruppe Alle frivillige

Velkomstmøde for frivillige

Er du ny frivillig i Røde Kors Hovedstaden? Så vil vi gerne invitere dig til Velkomstmøde!

Til Velkomstmødet møder du andre, der som dig netop er startet som frivillig i én af Røde Kors Hovedstadens mere end 50 aktiviteter. Sammen lærer I organisationen endnu bedre at kende og får indsigt i, hvordan du sammen med ca. 3.000 andre frivillige hjælper hovedstadens socialt udsatte borgere. Du får også viden om, hvor du finder kurser og events for frivillige.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til fællesskabet i Røde Kors Hovedstaden!

Please notice, the information meetings are conducted exclusively in Danish.

OBS: Når du udfylder tilmeldingsformularen accepterer du, at Røde Kors Hovedstaden må behandle dine persondata ifm. kursusafvikling, herunder kontakte dig via sms, telefon og e-mail: Læs mere om Røde Kors’ politik om persondata.

Type Velkomstmøde
Kursusdato 2023-12-14 17:00 19:00
Målgruppe Alle frivillige

Welcome meetings

Read more

Online courses

Read more

Courses via mitrødekors.dk

Read here

For leaders

Read more