Plejehjemsven
Røde Kors Hovedstaden vil gerne ud til de mennesker, der har allermest brug for det og bidrage til at livet på plejehjem og ældrebolig bliver meningsfyldt og fællesskabsorienteret.
Vi leder derfor efter dig, der har lyst til at komme med i et nyt frivilligt fællesskab af plejehjemsvenner, der bliver klædt godt på til at blive knyttet op til et plejehjem og bidrage til fællesarrangementer, gåture, hygge og nærvær.
Du bliver som plejehjemsven koblet sammen med et plejehjem eller ældreboligområde, hvor du kommer fast enten hver eller hver anden uge. Sammen med personalet og beboerne finder I selv ud af, hvad der giver mening at lave; I kan spille kort, læse højt, spise frokost, gå en tur eller noget helt femte.
Som plejehjemsven bliver du klædt på med introkursus hos Røde Kors Hovedstaden og bliver en del af et erfaringsudvekslingsmiljø med andre plejehjemsfrivillige.
BLIV FRIVILLIG
For at blive frivillig skal du have lyst og tid til at besøge det samme plejehjem hver eller hver anden uge. Vi forventer også, at du deltager på de kurser og erfaringsudvekslingsmøder, som vi afholder i Plejehjemsven (2-3 årligt).
Hvad forventer vi af dig?
Som frivillig Plejehjemsven skal du komme med godt humør og god energi og bidrage til gode og hyggelige oplevelser på beboernes præmisser.
Hvor og hvornår skal du hjælpe?
Da det er vigtigt at lære stedet at kende – både personalet og beboerne – skal du som frivillig plejeven kunne komme fast enten hver eller hver anden uge mellem 2-3 timer hver gang.
ØNSKER DU EN PLEJEHJEMSVEN TIL DIT PLEJEHJEM?
Hvis du som ansat på et plejehjem, aktivitetscenter eller lignende gerne vil høre mere om mulighederne for at få en Plejehjemsven tilknyttet, så kontakt udviklingskonsulent Sofie Neergaard på sofnee@rodekors.dk
I Røde Kors Hovedstaden har vi i mange år samarbejdet med plejehjem og haft forskellige aktiviteter. Disse erfaringer samler vi i Plejehjemsven, hvor vi bl.a. stadig vil arbejde med vores erindringsgrupper Fortæl for Livet og klæde de frivillige på til at facilitere erindringsgrupper og samtaler, hvor man får lov at dele glimt fra sin livshistorie med andre. Hvis du gerne vil læse mere om Fortæl for Livet, så kan du læse mere her.