Spring til indhold (tryk på Enter)
Røde Kors Hovedstaden

Røde Kors Hovedstaden arbejder hver dag for at skabe meningsfulde aktiviteter for dig, der mangler fællesskab, savner samvær eller står i en svær periode eller overgang i dit liv. Vi tror på at ingen skal stå alene, hvis de ønsker fællesskab og støtte.

Sammen om de gode oplevelser

I vores mere end 40 forskellige sociale aktiviteter får du mulighed for at møde frivillige, der er en del af Røde Kors Hovedstaden for at møde dig, som du er, lære dig at kende og være sammen om de gode oplevelser.

Du har både mulighed for at møde vores frivillige i én-til-én aktiviteter eller i et fællesskab med andre. Det vigtigste er, at du finder den aktivitet, der passer lige præcis til dig. Du kan læse mere om vores aktiviteter her.

 

For dig og din familie

For dig, der er midt i livet

For dig, der er senior

For dig, der har akut brug for hjælp

OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL

Vores aktiviteter er primært for voksne og familier, der savner netværk og støtte. Aktiviteterne foregår i København, Frederiksberg, Dragør eller Tårnby kommune.

Hvis du som fagperson eller pårørende kender til en, der kunne have gavn af vores aktiviteter, er du velkommen til at kontakte vores aktivitetsteam for en afdækkende samtale om mulighederne. I tilfælde af at Røde Kors Hovedstadens aktiviteter ikke er det rette match, prøver vi altid at hjælpe dig videre til andre relevante tilbud.

Aktivitetsteamet kan træffes på telefon 28 49 40 19 onsdag kl. 13 – 15 eller fredag 10 – 12. Du kan sende dem en mail på rkh.aktivitetsteam@rodekors.dk.

De frivillige er der for at lytte, støtte og være sammen med dig. De kan have forskellige aldre, baggrund og interesser, men det, de har til fælles, er ønsket om at gøre en positiv forskel for andre.

Hvad du kan forvente i forhold til tid, støtte og samvær afhænger af aktiviteten. I nogle aktiviteter mødes I fast flere gange om måneden. I andre aktiviteter kan du møde op, når du har behov for det. Det gælder eksempelvis for vores Netværkshus på Nørrebro og Netværkshus i Kastruplund.

Ja, der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange aktiviteter, du kan være med i.

Ja, alle vores aktiviteter er hovedsagelig gratis at deltage i. I nogle aktiviteter kræves et depositum eller et symbolsk beløb. Det kan eksempelvis være i forbindelse med fællesspisning. Dette vil du naturligvis blive informeret om.

For generelle henvendelser og spørgsmål kan du kontakte vores reception i åbningstiden mandag-torsdag kl. 09-16 og fredag kl. 09-14 på telefon 38 33 64 00. Du kan sende dem en mail på hovedstaden@rodekors.dk

Hvis du ønsker at høre mere om at blive en del af vores aktiviteter, kan du kontakte vores Aktivitetsteam. Aktivitetsteamet kan træffes på telefon 28 49 40 19 onsdag kl. 13 – 15 eller fredag 10 – 12. Du kan sende dem en mail på rkh.aktivitetsteam@rodekors.dk

De sidder klar til at tale med dig om de mange aktiviteter og muligheder, der er i Røde Kors Hovedstaden.


Ved du ikke hvilken aktivitet, der vil passe bedst til dine behov? Er du nysgerrig på at tale med nogen om, hvordan du kan blive en del af en eller flere af vores aktiviteter?
Se den lyserøde boks forneden.

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Folder kursus Efterår 2024 - 4

Bliv dus med demens

Mange af os bliver usikre, når vi møder en der har problemer med hukommelsen. Er der noget særligt, jeg skal vide? Kan jeg gøre noget forkert? Det gælder også i mødet med et menneske med demens.

Type

Kursus

Kursusdato

2024-11-21 17:00 19:30

Målgruppe

Alle

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Vi har et hold af søde frivillige, der sidder
klar til at snakke med dig om hvilken aktivitet, der passer til dig, og svare
på dine spørgsmål. Samtalen er helt uforpligtende.

 28 49 40 19 

Telefonen har åbent:

Onsdag kl. 13.00 – 15.00

Fredag kl. 10.00 – 12.00

Du kan også klikke på knappen herunder og udfylde formularen, så kontakter vi dig. 

familienetværker

FOR DIG OG DIN FAMILIE

Aktiviteter, som henvender sig til børnefamilier i København. Frivillige tilbyder deres hjælp, som gerne skulle give et ekstra overskud i hverdagen. Vil du se de forskellige aktiviteter, der passer til dig, så klik på kategorierne nedenunder

FÆLLESSKABER

I fællesskabsaktiviteterne, mødes du med andre der også er en del af aktiviteterne. 

Sommerferien er for mange familier forbundet med oplevelser, hvor man er sammen som familie. Men for nogle familier kan sommerferien være fyldt med tomhed. Derfor afholdt vi for første gang to familielejre i sommerferien 2024. Læs mere her.

I Familienetværket får børnefamilier mulighed for hygge sig og få et pusterum i hverdagen, samtidig med at de kan danne relationer til andre børnefamilier. Læs mere her.

Qnet er for kvinder, der har oplevet vold i en nær relation. Det kan for eksempel være kvinder, der har boet på krisecenter eller som på anden vis har brudt med volden. Læs mere her.

I ForældreCaféen skaber vi et sted, hvor I som familie kan møde andre forældre, dele oplevelser, få støtte og være en del af et trygt fællesskab. Sammen har vi et par timer to gange om måneden med plads til både gode samtaler, grin og hyggeligt samvær. Læs mere her. 

Én-til-én relationer

I en en-til-en aktivitet, mødes du og en frivillig over en periode og laver noget sammen. 

‘God Start på Livet’ er en støtte til nye forældre og småbørnsforældre med børn i alderen 0-2 år. Du får tilknyttet en frivillig forældrestøtte som du kan bruge til støtte og sparring ift. hverdagsudfordringer, samt en at snakke med om alt det nye i forbindelse med forældreskabet. Læs mere her.

Qnet er for kvinder, der har oplevet vold i en nær relation. Det kan for eksempel være kvinder, der har boet på krisecenter eller som på anden vis har brudt med volden. Læs mere her.

Andet

Andre aktiviteter for dig, der ikke passer ind i de to andre kategorier. 

Røde Kors Hovedstaden uddeler julehjælp og laver fællesskaber til økonomisk trængte familier i en svært tid. Læs mere her.

Røde Kors Hovedstadens årlige julefest den 24. december har til formål at samle mennesker i hovedstaden, der ellers skulle have fejret jul alene. Læs mere her. 

sårbar

FOR DIG, DER ER NY I DANMARK

Aktiviteter for dig, der er ny i Danmark og mangler et socialt netværk. Vil du se de forskellige aktiviteter, der passer til dig, så klik på kategorierne nedenunder

Fællesskaber

I fællesskabsaktiviteterne, mødes du med andre der også er en del af aktiviteterne. 

Netværkshuset er for dig, som gerne vil møde nye mennesker i trygge omgivelser – uanset om du er ung eller ældre, har børn eller er alene. Læs mere her.

Et mødested i Kastrup for 18 – 65 årige, som savner flere relationer. Læs mere her.

Én-til-én relationer

I en en-til-en aktivitet, mødes du og en frivillig over en periode og laver noget sammen. 

En frivillig venskabsfamilie eller venskabsperson kan hjælpe med at finde fodfæste i Danmark uanset om du lige er kommet til landet eller har været her i flere år. Læs mere her.

Andet

Andre aktiviteter for dig, der ikke passer ind i de to andre kategorier. 

Et tilbud til alle, som gerne vil lære at cykle, eller blive bedre til det. Læs mere her.

For dig, der er midt i livet

Aktiviteter for dig, der er over 18 år og som har brug for at få udvidet dit netværk, skabe nye relationer eller få ekstra hjælp og støtte i en svær periode af dit liv.

Vil du se de forskellige aktiviteter, der passer til dig, så klik på kategorierne nedenunder

Fællesskaber

I fællesskabsaktiviteterne, mødes du med andre der også er en del af aktiviteterne. 

Bevægelsesfællesskaber er et tilbud til mennesker, som oplever ensomhed og psykisk sårbarhed, og som gerne vil leve et mere aktivt liv i fællesskab med andre. Du kan eksempelvis være med i en Gågruppe, et svømmehold, eller et boldhold. Alle aktiviteterne er gratis at deltage i. Læs mere her.

Et fællesskab for dig, som er ung i alderen 18–35 år og lever med psykisk sårbarhed. Læs mere her.

Et cafétilbud for unge voksne, som gerne vil indgå i et fællesskab på Nørrebro. 

Læs mere her.

Et fællesskab for dig, som er beboer eller tilknyttet bostedet E-huset i Thorsgade. Læs mere her.

FriRum er vores fællesskab for mænd mellem 30 og 65 år, som står et svært sted i livet, og som gerne vil være en del af et socialt fællesskab. Læs mere her.

Et hyggeligt fællesskab for beboerne på det socialpsykiatriske bosted på Røde Mellemvej. Læs mere her.

Netværkshuset er for dig, som gerne vil møde nye mennesker i trygge omgivelser – uanset om du er ung eller ældre, har børn eller er alene. Læs mere her.

Et mødested i Kastrup for 18 – 65 årige, som savner flere relationer. Læs mere her.

Et værested for mennesker, der har eller er ved at afslutte deres rusmiddelbehandling og ønsker en ny retning i livet uden rusmidler. Læs mere her.

Værket er et trygt fællesskab for dig, som er mellem 30-60 år, og som ønsker at styrke dine sociale kompetencer i godt og rart selskab med andre voksne. Læs mere her.

Én-til-én relationer

I en en-til-en aktivitet, mødes du og en frivillig over en periode og laver noget sammen. 

Mange mennesker, der lever med en psykisk sårbarhed, savner relationer. Besøgsvenner mødes hver anden uge til et par timers hyggeligt samvær. Læs mere her.

Bevægelsesvenner er et tilbud til dig, der lever med psykisk sårbarhed og ønsker at få mere bevægelse ind i hverdagen. Læs mere her.

Patientstøtter er med til at skabe et kærkomment pusterum for patienter og pårørende, der føler sig alene og utrygge på hospitalet. Læs mere her. 

SnakSammen er en tjeneste for enesomme voksne, som mangler et andet menneske at snakke med. Du får tilknyttet en frivillig samtaleven, som du kan snakke med om alt, hvad der lige rører sig. Tjenesten foregår online og over video. Læs mere her.

Andet

Andre aktiviteter for dig, der ikke passer ind i de to andre kategorier. 

I Maduddelingen kan du hente gratis og sunde overskudsvarer som for eksempel frugt, grønt og brød. Du kan hente dine overskudsvarer på enten Nørrebro eller i Tårnby. Læs mere her. 

For dig, der er senior

Er du fyldt 65 år og savner du fællesskab, nye relationer eller bare én at snakke med engang i mellem? I Røde Kors Hovedstaden har vi en lang række aktiviteter for seniorer, der ønsker at bryde med isolation og ensomhed, og som søger mere indhold i hverdagen.

Vil du se de forskellige aktiviteter, der passer til dig, så klik på kategorierne nedenunder.

Fællesskaber

I fællesskabsaktiviteterne, mødes du med andre der også er en del af aktiviteterne. 

Herreklubben er et aktivt socialt fællesskab for dig, som er mand, og er fyldt 65 år. Læs mere her.

Vores plejehjemsvenner er frivillige som er tilstede på en række plejehjem i Hovedstaden. Her bidrager de til at livet på plejehjem og i ældreboliger bliver meningsfyldt og fællesskabsorienteret. Læs mere her.

Røde Kors Hovedstadens Seniorcafé er for dig, der har lyst til at være en del af et inkluderende fællesskab med andre seniorer. Læs mere her.

Et samtaleforløb for dig, som befinder dig i overgangen fra at være erhvervsaktiv til livet som pensionist. Læs mere her.

I Turtjenesten tilbyder vi oplevelser for ældre borgere i Hovedstaden med begrænset netværk. Læs mere her.

Én-til-én relationer

I en en-til-en aktivitet, mødes du og en frivillig over en periode og laver noget sammen.

Besøgsvenner for seniorer er for dig, der er fyldt 65 år, savner at have en relation og som ønsker hyggeligt samvær med en frivillig besøgsven en gang om ugen. Læs mere her.

Gåvenner er et tilbud til ældre over 65 år som ønsker at få mere frisk luft og bevægelse ind i hverdagen samt mere socialt samvær. Læs mere her.

SnakSammen er en tjeneste for enesomme voksne, som mangler et andet menneske at snakke med. Du får tilknyttet en frivillig samtaleven, som du kan snakke med om alt, hvad der lige rører sig. Tjenesten foregår online og over video. Læs mere her.

Tryghedsopkald henvender sig til dig, der bor for sig selv eller som har et begrænset socialt netværk. Læs mere her.

Andet

Andre aktiviteter for dig, der ikke passer ind i de to andre kategorier. 

‘MERE FRI TID – FLERE MULIGHEDER’ er en messe for dig, der enten allerede er gået på pension eller er på vej til det. Her vil du kunne finde inspiration til aktiviteter og fællesskaber, som kan bidrage til et aktivt og meningsfuldt seniorliv. Læs mere her.

Vågetjenestens frivillige våger ved døende. Her er vi til stede og giver nærvær, tryghed og omsorg den sidste tid af den døendes liv. Læs mere her.

Seniorguiden sikrer, at ældre og seniorer får den nødvendige hjælp og støtte til både praktiske og personlige spørgsmål, uanset størrelse. Det kan fx være vejledning om, hvor seniorer kan få hjælp til pension, økonomi eller kontakt til myndigheder. Læs mere her.

hjeml├©s

For dig, der har brug for akut hjælp

Støtte og omsorg til dig, som har akut brug for hjælp, hvad end du mangler et sted at bo, er på vej ud af en voldelig relation, har svært ved at få madbudgettet til at dække, eller noget helt fjerde.

Vil du se de forskellige aktiviteter, der passer til dig, så klik på kategorierne nedenunder

Fællesskaber

I fællesskabsaktiviteterne, mødes du med andre der også er en del af aktiviteterne. 

I Maduddelingen kan du hente gratis og sunde overskudsvarer som for eksempel frugt, grønt og brød. Du kan hente dine overskudsvarer på enten Nørrebro eller i Tårnby. Læs mere her.

Omsorgscenter Eirsgaard er et tilbud til dig, der er hjem hjemløs, og er blevet udskrevet fra hospitalet til gaden. Her kan du få støtte og omsorg, mens du kommer dig. Læs mere her.

Vi tilbyder hjemløse kvinder et midlertidigt sted at bo. Vores engagerede frivillige gør en kæmpe indsats for at skabe en tryg og aktiv hverdag for kvinderne. Læs mere her.

Én-til-én relationer

I en en-til-en aktivitet, mødes du og en frivillig over en periode og laver noget sammen. 

Røde Kors Hovedstadens offerrådgivning hjælper ofre, vidner og pårørende efter voldsomme og chokerende oplevelser. Eksempelvis, hvis du har været udsat for overfald, voldtægt, vold fra ekskæreste, psykisk eller fysisk vold i din familie, røveri, tyveri, indbrud, brand, stalking, selvmord, kærestesvindel og digitale krænkelser. Læs mere her.

Hvis du har brug for hjælp til at finde en bolig, så kan du blive matchet med en boligmentor. En boligmentor er en frivillig voksen, der først og fremmest kan hjælpe dig med boligsøgning. Det kan f.eks. være at undersøge, hvor du kan søge efter bolig og hvad du har råd til. Du vil få hjælp til at skabe dig et overblik over dine muligheder. Læs mere her.

Et tilbud til dig, der er hjemløse kvinde, har boet på på Røde Kors’ Herberg for Kvinder, og som skal flytte fra herberget til egen bolig. Her kan du få råd og støtte. Læs mere her. 

Andet

Andre aktiviteter for dig, der ikke passer ind i de to andre kategorier. 

Røde Kors Hovedstaden uddeler julehjælp og laver fællesskaber til økonomisk trængte familier i en svært tid. Læs mere her.

Et tilbud til udsatte borgere som mangler møbler i sin nye bolig.

Deltagere i vores indsatser kan få hjælp til at finde og indflytte nyt indbo, når de flytter i egen bolig. Læs mere her.

  • Vil du være frivillig?

    Vores fantastiske frivillige er dem der sørger for at holde alle vores aktiviteter kørende. Vil du være én af dem?

    Læs mere om at være frivillig
  • Få et overblik over vores aktiviteter

    Hvis du føler dig klar til at deltage i vores aktiviteter, kan du få et overblik over dem her.

    Se vores aktiviteter
  • Kurser og events

    Vores temaaftener, oplæg, kurser og events er et gratis tilbud til alle vores frivillige.

    Kommende arrangementer